Festivalul Internațional de Film Ploiești pregătește cea de-a 6-a ediție

Festivalul Internațional de Film Ploiești pregătește cea de-a 6-a ediție

Festivalul Internațional de Film Ploiești (PIFF), primul festival din România dedicat scurtmetrajelor de gen (fantasy, thriller, horror și SF) se pregătește pentru cea de-a 6-a ediție. În perioada 11-14 mai 2017, unul dintre cele mai importante evenimente internaționale ale Ploieștiului transformă orașul într-un hub cultural, datorită programului divers, original și consistent.

Ca în fiecare an, PIFF dorește să ofere consumatorului de cinema în sistem multiplex o alternativă pentru poveștile previzibile de la Hollywood. Filme inedite, ce combină interesul pentru satisfacția publicului cu valoarea artistică, vor putea fi vizionate pe durata celor 4 zile de festival de către cei peste 5.000 de vizitatori așteptați.

Obiectivele principale ale PIFF, încă de la prima ediție, în 2011, au fost promovarea cineaștilor aflați la început de carieră. Aceștia și-au putut înscrie filmele în Competiția Oficială de Scurtmetraj de Gen (fantasy/thriller/horror/ SF) sau într-una din secțiunile din afara competiției:

  • Dark Comedy - secțiune care cuprinde comedii scurte cu umor negru
  • War Zone - secțiune dedicată scurtmetrajelor ce tratează subiecte legate de război și revoluție
  • Lovestory Special - secțiune alcătuită din scurtmetraje ce conțin povești de dragoste neobișnuite
  • Destination Unknown - o nouă secțiune, dedicată scurtmetrajelor a căror personaje principale pornesc într-o călătorie
  • Genre Animation - o nouă secțiune, alcătuită din animații scurte de gen (horror/thriller/fantastic/SF)
  • Romanian Tales - secțiune specială dedicată scurtmetrajelor românești produse în ultimul an.

„Numărul înscrierilor primite anul acesta (peste 3.000 de filme) reprezintă una dintre cele mai importante evoluții pentru PIFF 2017. Acest lucru ne-a cam scurtat vacanța de primăvară, dar ne-a determinat să ne mărim echipa de selecționeri și ne-a oferit o mai mare diversitate a filmelor selecționate în festival.

Câte filme, atâtea povești și câte povești, tot atâtea lumi! Practic, sala de cinema va deveni un imaginarium fantastic, care va stimula și va cultiva imaginația spectatorilor.” - Emilian Floareș, Director al Festivalului Internațional de Film Ploiești

Anul acesta, 18 filme din 11 țări concurează pentru Trofeul PIFF și premiul în valoare de 1.000 de euro. Un premiu de 500 de euro îl va primi și filmul cel mai votat de către public. După fiecare calup de proiecții, spectatorii vor putea interacționa cu realizatorii filmelor văzute în cadrul sesiunilor de Q&A și vor putea afla detalii despre filmele preferate.

Festivalul Internațional de Film Ploiești este organizat de Helen Film® cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related