PIFF 2016: Emotii intense in sala de cinema dar si in afara ei

PIFF 2016: Emotii intense in sala de cinema dar si in afara ei

La finalul acestei saptamani, in perioada 16-19 iunie, va avea loc cea de-a cincea editie a Festivalului International de Film Ploiesti, gazduita de Cinema City, din AFI Palace Ploiesti. Festivalul de scurtmetraje de gen si-a propus sa ofere emotii intense in sala de cinema, dar nu numai. Pe perioada festivalului, orasul Ploiesti va gazdui o serie de evenimente culturale, printre care o experienta virtuala 360°, masterclass de actorie de film si o expozitie de fotografie.

Locuitorii Ploiestiului au fost deja introdusi in atmosfera de festival cu un Zombie Walk organizat weekend-ul trecut in Ploiesti, la care au participat peste 40 de persoane, care a fost si primul zombie walk organizat vreodata in Romania, iar bucurestenii s-au bucurat de Warm Up PIFF 2016, care a avut loc in Gradina cu Filme, eveniment prin care s-a facut o retrospectiva a celor mai apreciate scurtmetraje de la editia anterioara a festivalului.

PIFF 2016 aduce, ca in fiecare an, cele mai noi si captivante scurtmetraje din intreaga lume. In plus, editia a cincea a festivalului si-a propus sa le ofere cinefililor o serie de experiente inedite. Filmul ESCAPE este una dintre aceste experiente, si nu una oarecare, ci o experienta virtuala 360°.

ESCAPE, Between the Limits, este un film interactiv care implica realitatea virtuala 360°, regizat de Millo Simulov. Sub pretextul unui Escape Room de ultima generatie, 7 tineri sunt ademeniti in mijlocul unui Reality Show extrem in care capcanele sunt adevarate si trebuie sa gaseasca solutii contra cronometru. Totul este filmat chiar de unul dintre ei, spre deliciul publicului insetat de adrenalina. Din distributie fac parte actorii Florin Piersic Jr., Paul Ipate, Pavel Ulici, Michaela Prosan, Anghel Damian, Alex Calin, Oana Nedelcu.

Puteti viziona filmul ESCAPE sambata si duminica, 18-19 iunie, in AFI Palace Ploiesti. Pe pagina de Facebook Ploiesti International Film Festival va fi anuntata zilele acestea modalitatea de rezervare a locurilor.

O alta experienta deosebita va fi si masterclass-ul sustinut de Dorian Boguta, actor si trainner de actorie de film. Dorian, alaturi de Dragos Bucur si Alexandru Papadopol au infiintat Scoala Actoriedefilm.ro. Masterclass-ul de actorie de film va avea loc duminica, 19 iunie, de la ora 15:00, la Anticaffe New Experience (str. Nicolae Titulescu, nr. 40). Modalitatea de rezervare a locurilor va fi anuntata tot pe pagina de facebook PIFF.

Pe perioada festivalului, incepand de joi (16 iunie) si pana duminica (19 iunie) veti putea viziona, in mall-ul AFI Palace Ploiesti, expozitia de fotografie a festivalului „Secvente”, festival de fotografie din Ploiesti. Festivalul „Secvente” este organizat de Clubul de Turism si Arte “Escamonde” Ploiesti, cu sprijinul Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Prahova.

Festivalul International de Film Ploiesti va cuprinde, in afara de Evenimentele Conexe, Competitia Internationala de Scurtmetraje, filmele din afara competitiei, si o sectiune speciala cu scurtmetraje romanesti de gen, care vor fi proiectate sambata, la Gala de Premiere a festivalului.

In cadrul Competitiei Oficiale vor rula 15 scurtmetraje de gen, din 11 tari diferite. FANTASY, THRILLER, HORROR si SCIENCE-FICTION sunt cele patru genuri ale competitiei, care ii vor face pe spectatori sa treaca de la un tip de emotie la altul, cu viteza si precizia unui carusel. Competitia va oferi spectatorilor 10 premiere romanesti, 1 premiera europeana, 1 premiera internationala si 1 premiera mondiala. Aceasta va fi jurizata de doua nume importante din domeniul cinematografiei internationale.

Dorian Boguta va fi unul dintre membrii juriului in cadrul editiei din acest an. Acesta a jucat in numeroase filme, ca „Alt Love Building”, „Bucuresti NonStop”, „Q.E.D” sau „Caravana cinematografica” si a regizat scurtmetraje ca „Finale”, „De azi inainte”, “Piano”, “Kazimir” si “Vera”.

Elbert van Strien, regizor si scenarist, este cel de-al doilea membru al juriului de anul acesta. Acesta detine casa de productie Accento Films si este cunoscut pentru ca a regizat filmul „Two Eyes Staring”, care a castigat Grand Prix Best Film Award Fantasporto 2011 si Best Screenplay Fantasporto 2011. “The Hidden Face” si “Forbidden Eyes”, regizate tot de Elbert van Strien, au castigat numeroase premii la festivaluri de film de gen din lume.

Festivalul este organizat de Helen Film si Parcfilm, in parteneriat cu AFI Palace Ploiesti, Cinema City, Cut & Play Media si Fundatia Comunitara Prahova, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Biletele pot fi achizitionate de la casieriile Cinema City din incinta AFI Palace Ploiesti, dar si de pe site-ul CinemanCity. Pretul unui bilet intreg va fi de 10 lei, iar al unui bilet redus va fi de 7 lei. Un bilet va ofera acces la 1 calup. Cele 15 calupuri prezente in cadrul festivalului se impart intre Opening Gala & Best of PIFF 2015, Official Competition I, II si III, Dark Comedy, Experimental, War Zone, Lovestory Special, Award Gala & Scurtmetraje Romanesti de Gen si calupurile cu reluari.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related