Acum primești note de la colegi, fie că vrei, fie că nu

Acum primești note de la colegi, fie că vrei, fie că nu

Liniștea aceea în care orice răsuflare devenea periculoasă, se deschidea catalogul și sperai să nu fie fix la numele tău, iar secundele în care profesorul se hotăra să citească numele victimei băteau la suspans orice secvență din Fălci. Și apoi concluzia, între 1 și 10, ca un bolovan pe care îl ascundeai și se făcea tot mai mare. Dar dacă ți-ar fi dat note colegii, oare ar fi fost mai bine?

Dar dacă ți-ar da acum? 

Completed e o platformă care chiar asta face. Le oferă colegilor șansa de a-ți da note. (Sau de a se răzbuna pentru toate forwardurile pe care le-ai trimis. Dar asta este o interpretare răuvoitoare). Mai aproape de zilele noastre, rețeaua se vrea un fel de ”Yelp pentru profesioniști”. Notele sunt în formă de stele, de la 1 la 5, și de review-uri. Potrivit lui Michael Zammuto, creatorul acestui start-up, lansat recent in versiunea beta, platforma vrea să devină locul în care oamenii dau feedback celor cu care relaționează profesional.

După cum scriu cei de la FastCompany profilul unui user se creează fără să aibă acordul celui care primește note, cu ajutorul unui algoritm care extrage informații de bază de pe Linkedin, Twitter sau alte rețele sociale. Nu contează dacă nu îți dorești un astfel de profil, unde să primești ratinguri de la cunoscuți sau necunoscuți. Un astfel de profil nu poate fi șters. 

Ce se va întâmpla cu trollii sau cu cei care pur și simplu vor să se răzbune pe anumiți colegi?, sunt primele întrebări care apar vizavi de o astfel de inițiativă. Reprezentanții companiei spun doar că au o politică anti-bullying foarte strictă, iar comentariile abuzive vor fi șterse imediat. Mecanismele prin care indivizii nu vor fi notați în funcție de caracteristicile personale, ci doar cele profesionale, sunt destul de neclare, însă. 

Așa că, pentru orice eventualitate, zâmbiți-le mai des colegilor. Algoritmii sunt cu ochii pe voi.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related