[Cu marcom-ul in bucate] Frezuitii echipati cu morcovi se pregatesc de batalie. "E o reteta cu emotii si trebuie sa fim toti ceas"

[Cu marcom-ul in bucate] Frezuitii echipati cu morcovi se pregatesc de batalie. "E o reteta cu emotii si trebuie sa fim toti ceas"
Patru Frezuiti si, respectiv, Funky Grandma

Frezuitii acestei prime editii a Cupei Marketerilor la Gatit by Lidl si-au facut temele si vin pregatiti cu o reteta de-acasa pentru proba principala a competitiei. Se numeste Fantezia Iepurasului si este, nu-i asa, cu morcov.Dar, cum va spuneam aici, vor avea de trecut si peste o proba de creativitate. Nu se simt intimidati, au o arma secreta - pe numele ei, Daniela Andrei - care declara clar si raspicat ca nu prea da rateuri prin bucatarie.

Pe langa Daniela, mai e si o Diana Nastase care a stapanit ciorbele de burta si galustele, un Danut Sarbu care vrea sa gateasca mai mult, dar nu-l lasa timpul, si un Bogdan Zaharia care mananca de cativa ani in regim low-carb si e impins, vrand-nevrand, spre experiment (cum va suna "faux rice" de exemplu?).

Tot el ne si face cunostinta cu intreaga echipa frezuita care vine la Eden, mai jos.

 

Ansamblu culinar '17. Referinte

Echipa Frez este un amestec de novici si amatori in bucatarie, insa ce ne uneste este o devotiune nemarginita pentru mancarea bine gatita. Noi suntem Frezuitii. In ordinea de la catalog, urmeaza membrii echipei. 

Daniela: M-am apucat sa gatesc de cand m-am mutat de la parinti si a trebuit sa-mi prepar singura mancarea. Am invatat din carti de bucate, incepand cu lucuri simple. Apoi am inceput sa experimentez fel de fel de retete gasite pe net. Unele imi ieseau, altele nu. Mi-a placut cel mai mult sa fac prajituri, cu toate ca nu sunt mare fan dulciuri.

Imi amintesc de prima mea experienta cu gatitul de pe la 13 ani, cand am fost in vacanta de vara la bunicul meu si am gatit pentru el.

Diana: Cand ne-am casatorit, eu si sotul meu ne-am dat seama ca nu prea avem mancare prin frigider. Asa ca, de nevoie, m-am apucat eu de gatit. Insa cu timpul am descoperit placerile gatitului.

Istoric? In clasa a VI-a am incercat prima data sa fac o salata din ingrediente care n-aveau nicio treaba unul cu altul. Rezultatul nu a fost apreciat decat de tatal meu, care a fost singurul care a gustat, din mila ce-i drept, si care m-a incurajat.

Danut: Eu sunt atras de gatit, desi nu am ocazia prea des sa o fac. Asta-i si motivul pentru care am tinut sa ma fac frezuit :P Micul dejun este specialitatea mea, caci de obicei sunt primul in bucatarie. Reusesc adesea sa prepar ceva destul de consistent.

Bogdan: Experimente culinare am inceput sa fac din facultate, cand ma plictiseam de mancarea pe care mi-o trimiteau ai mei. In mare, lucruri de baza, nimic complicat.

Insa am inceput sa prepar mancaruri mai interesante acum vreo 2 ani, cand am inceput sa tin o dieta bazata pe consum redus de carbohidrati. Si incercam tot felul de retete: faux rice (inlocuiesti orezul cu conopida maruntita), paine din unt de arahide, sufleuri, zucchini pasta, etc.

 

Ierarhia la blatul de bucatarie

E data de experienta. Daniela se ocupa de produs si de reteta, ea e coordonatorul nostru. Eu, Bogdan, voi fi responsabil cu prezentarea. Avem un razator de morcovi in persoana Dianei, care se va asigura si de elementul surpiza ce vine in completarea preparatului nostru. Danut se va ocupa de cantarit si de curatenia blatului.

 

Numele echipei

Frezuitii. Voiam ceva fun, funky si ironic derivat din Frez. Pe aceeasi tema a spus cineva Frezedistii :) Mai aveam si Four Funky Forks, dar si Funky Grandma & Sons/Nephews.

Reteta

Ingredientul nostru e morcovul, iar dish-ul este o surpriza careia i-am spus Fantezia Iepurasului. E o reteta cu emotii, caci nu e tocmai rapida. De-aia trebuie sa fim toti ceas. Daniela este cea care a ales reteta, inspirandu-se de la fiica ei. Nu a mai facut-o, dar am testat-o la birou si i-am transformat pe toti in iepurasi cu fantezii.

 

Gatitul, obligatie vs. placere

Printre Frezuiti, gatitul este un amestec de obligatii si placeri. La fel ca viata :)

Daniela, de exemplu, cand trebuie sa gateasca pentru familie, experimenteaza o reteta noua si face din asta o placere. Pentru Diana, trecerea de la obligatie la placere o face spontaneitatea. Danut nu e obligat sa gateasca, asa ca de cate ori o face, o face din placere. Iar eu ma inarmez in bucatarie doar cand vreau sa incerc ceva nou sau am pofta de ceva care stiu ca-mi iese mie bine.

 

Recuzita extra-culinara

Ne place muzica in bucatarie. Daniela da drumul la un radio, Diana isi face curaj cu o vodka cu mere verzi, lui Danut ii place sa isi mai arunce ochii pe cate un videoclip, iar eu sunt acompaniat adesea de ceva lejer: un Gojira, un Russian Circles, un Batushka.

 

Runda foc. Safety net-ul din bucatarie

Daniela: Pai, sotul meu spune ca imi ies toate bine. Iar el e tare mofturos, nu mananca orice.
Diana: Galustele imi ies cel mai bine.
Danut: Omleta cu multe ingrediente.
Bogdan: Faux rice-ul ala. L-am adaptat putin fata de cum e reteta pe net si il fac cu ciuperci. Ma laud, stiu.

 

Un experiment care a iesit ce trebuie

Daniela: Am incercat o reteta de tort egiptean, cu blat de nuci, si a iesit foarte bun. De obicei imi ies lucrurile din prima, caci imi dau seama dupa reteta daca combinatia de ingrediente are potential sau nu.

Diana: Salata de boeuf.

Danut: Clatite. Din prima!

Bogdan: Eram in facultate si m-am gandit eu cum ar fi sa existe supa de oua. Am cautat pe net si BAM! exista. Nu a iesit deloc aspectuoasa, insa era foarte buna la gust. A, si painea din unt de arahide a fot un experiment reusit.

 

Un dish neimblanzit

Daniela: Inca nu e nici unul.

Diana: Ciorba de burta.

Danut: Crema de zahar ars. Am incercat eu, dar n-a vrut, nu s-a lasat.

Bogdan: Spuma din avocado si cacao, fara zahar. Am incercat cu cateva variante de indulcitor, dar niciuna nu a fost ce trebuie.

 

Ceva ce n-ati gati niciodata

Daniela: Nu as incerca bucataria indiana, nu ma impac cu combinatia de condimente.

Diana: Icrele. Nu imi plac.

Danut: Nu as gati ce nu imi place sa mananc. Ciorba de burta sau de peste, de exemplu.

Bogdan: Nu as gati prajituri. Sunt o placere vinovata. Mi-e de ajuns ca degust si poftesc cand prepara altcineva; daca m-as apuca sa mai fac si eu, s-ar aduna prea multe calorii.

 

Bucatar de renume intr-un univers alternativ. Genre culinar?

Daniela: Eu tot pe deserturi as ramane.

Diana: Imi place ce se gateste in bucataria japoneza.

Danut: Imi place mult bucataria chinezeasca, pare a fi o bucatarie sanatoasa.

Bogdan: Ziceam ca nu ma impac cu prajiturile. Tocmai de-aia cred m-as specializa pe deserturi GUSTOASE low-carb.

 

Cate-o vorba pentru competitori si juriu

Dragi competitori, 
Frezuitii va roaga frumos sa preparati in cantitati mai mari, s-ajunga la toata lumea. Stiti, suntem curiosi si pofticiosi din fire. Multumim!

Dragi jurati,
Speram sa va topim inimile!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Sectiune

Dictionar



Branded


Related