Varza și cartofii de Lungulețu în cinematografe

Varza și cartofii de Lungulețu în cinematografe

Câtă frunză, câtă varză. Și niște cartofi. Supraproducția și lipsa diversității îi limitează pe producătorii din Lungulețu, dar nu numai, să vândă foarte ieftin. 90 de lei per tona de varză, atat de ieftin.

Intrigat de treaba asta, Șerban Georgescu, producător, monteur, scenarist și regizor, a mers în Lungulețu (Dâmbovița), satul cu 1.000 de tractoare, de unde pleacă 10% din varza și cartofii României. Vizita s-a transformat într-o ședere de un an. 

În timpul ăsta, Șerban a trăit printre țărani, făcând același lucru ca și ei: însămânțat varză și cartofi și încercat să vândă. Astfel, a închiriat un hectar de pământ și a început să bată satul în lung și-n lat, cu tot cu camere. Așa a cunoscut cele patru tipologii ale țăranului, esențiale pentru documentarul lui ”Varză, cartofi și alți demoni”: George Constantin (țăranul cool), Vrabie (țăranul vorbăreț, vesel și cu putin pământ), Nelu Pește (țăranul bogat, cu multe hectare) și Nelu zilierul (țăranul care nu are pământ și muncește "cu ziua"). 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related