Un altfel de catalog cu fotografii si femei

Un altfel de catalog cu fotografii si femei

Dupa cum spune si Subiectiv, unde am vazut stirea: "Adevarul e ca ne-am cam obisnuit sa ne gandim direct la barbati atunci cand spunem cuvantul “fotograf. Nu cred ca e un domeniu in care sa domneasca misoginia sau sexismul, dar e unul in care e destul de clar ca exista deja niste prejudecati sau, daca nu prejudecati, macar niste automatisme de a te indrepta catre barbati in loc de femei“.

Si adaugam noi urmarea unei astfel de prejudecati: femeile sunt de obicei in fata obiectivului.

Dar realitatea este alta. Sunt multe fotografe in Romania. Cu cateva dintre ele am vorbit si noi de-a lungul timpului. Ioana MoldovanAndreea RetinschiLaura Caraculacu. Cei de la F64 s-au ambitionat cu un proiect interesant in aceasta privinta si asa a aparut ABC-ul fotografelor din Romania

Inspirati de un interviu in care protagonistii, rugati fiind sa mentioneze femei fotograf din Romania, au cam dat-o din colt in colt, ne-am gandit ca ar fi mai mult decat util un fel de ABC al fotografelor, mai ales ca nu sunt putine, iar realizarile sunt pe masura.

Domeniul fotografic este considerat in continuare in special o lume a barbatilor si, statistic vorbind, cifrele par sa arate acelasi lucru, explica cei de la F64

Autorii au intervievat 100 de femei fotograf si, pana acum, le-au raspuns jumatate. Catalogul are 46 de nume din domenii variate: arta, comercial, experiment, fashion.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related