Bucharest Film Awards revine cu a doua ediție: filme independente premiate în întreaga lume, inovație, industrie și arte conexe

Bucharest Film Awards revine cu a doua ediție: filme independente premiate în întreaga lume, inovație, industrie și arte conexe

Festivalul internațional de film independent Bucharest Film Awards aduce cinefililor o selecție de peste 50 de producții din 40 de țări între 12 și 14 octombrie.

Inovație, industrie și arte conexe sunt componentele celei de-a doua ediții a festivalului și provoacă spectatorii să exploreze și să experimenteze forme cinematografice noi.

Programul celor trei zile de festival cuprinde 48 de scurtmetraje, 9 lungmetraje, 10 web-shorts, 11 videoclipuri și 10 trailere proiectate în competiția oficială, găzduită la Unteatru, The Institute, Centru și Copper’s Pub.

Un spațiu dedicat inovației și interactivității, amplasat la Centru pe toată durata festivalului, invită publicul să experimenteze realitatea virtuală la VR Corner Cinema și transformă spectatorii în actorii unui film faimos cu ajutorul instalației Chroma Wall și computer generated image.

În colaborare cu The Institute, în cadrul proiectului Diploma 2017, Bucharest Film Awards prezintă pe 13 octombrie o selecție de film studențesc românesc și o proiecție de scurtmetraje dedicate dansului contemporan.

Invitați speciali ai Bucharest Film Awards sunt specialiști premiați la festivalurile internaționale din Londra, Chicago, Los Angeles, Toronto și Barcelona.

În deschiderea festivalului va concerta talentata Lana MacIver, cântăreață, actriță și regizoare premiată la Portobello.

Storytelling, muzică de film și cinematografie sunt cele trei întâlniri de tip master class pe care regizoarea Stefana Brancastle, compozitorul Simon Daniels și directorul de imagine Laurence Blyth le vor avea cu tinerii cineaști români. Cei trei profesioniști vor fi prezenți la proiecția specială a „The Mechanism of Suspended Time”, cel mai recent lungmetraj pe care l-au realizat împreună.

Robert Haufrecht, profesor de actorie la School of Visual Arts din New York, vine la București cu scurtmetrajele sale de debut  Subterranean Love I și Subterranean Love - Ileana & Paul în a doua zi de festival, la Hub44.

Programul festivalului include două lungmetraje românești. Proiecția specială „Două Lozuri” va fi accesibilizată pentru spectatorii cu deficiențe de vedere și va rula pe 13 octombrie la Hub44 de la ora 17:00.  „Cinema, mon amour” va fi proiectat pe 12 octombrie la The Institute în prezența echipei documentarului.

Industry Talk, evenimentul dedicat întâlnirii dintre cineaștii români și profesioniștii invitați în festival, va oferi contextul potrivit în care seniorii industriei independente să împărtășească din experiența lor.

Accesul publicului la festival este gratuit, în limita locurilor disponibile.

 

Bucharest Film Awards este un festival internațional de film independent, găzduit de Unteatru, The Institute, Centru și Copper’s Bar, organizat cu sprijinul partenerului principal Telekom România, partenerului tehnologic iSTYLE, Borsec, DBH Bucharest - Decebal Boutique Hotel, Hello Hotels Bucharest, Zexe Zahana, IPitch.tv.

Imaginea festivalului este oferită de Chroma Studio, RENTech.ro Inchiriere echipamente audio video, ARTKLUB.

Partener Radio: Radio Guerrilla

Parteneri Media: Arte și Meserii, Aarc.ro, Raftul cu Idei, Munteanu.ro, Zile și Nopți, Yorick.ro, MovieNews.ro, CineFan, B-Critic, Observator Cultural, Bucureștii Vechi și Noi, Gala Societății Civile, Noizz, Metropotam, Bucharest City App, IQads, Webcultura, PostModern, Coțofana urbană

Printat de: Kaya Print

Festivaluri partenere: DokStation, Diploma, Shorts Up, Fundatia Cartea Calatoare, Bucharest ShortCut Cinefest, TMFF - The Monthly Film Festival, Best Film Awards, Transylvania Cinema Awards

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related