[Hai #NETLIBERARE la content video] Ionut Rusu are cateva antecedente in competitii creative. Acum il reintalnim si la Young FIBRA

[Hai #NETLIBERARE la content video] Ionut Rusu are cateva antecedente in competitii creative. Acum il reintalnim si la Young FIBRA

Cu Ionut Rusu ne stim de cativa ani. Ne-am tot intersectat prin intermediul mai multor competitii TheCreator. Printre cele castigate numai, se numara: Ardealul, mancare cu fainosag – Musai de avut in camara, unde Ionut a castigat Locul 1, si Grand Spoof by Ardealul, unde a luat Locul 2 si un premiu special. Acum iacata-ne, din nou aici, de data asta cu prilejul Young FIBRA, editia a doua.

Inainte sa va descriem lucrarea lui Ionut, sa purcedem spre a-l cunoaste un pic mai bine. A terminat Facultatea de Drept la Cluj, a lucrat in televiziune 5 ani iar in prezent este copywriter la agentia de BTL Why Not, tot din Cluj, si are un proiect personal - agenda GoDo, a carui design ii apartine. 

Cu totii stim sau avem habar cat de complexa este organizarea de evenimente. In schimb, Ionut si-a gasit timp sa rezolve brieful Telekom. S-a oprit la ce au in comun tinerii intre 15 si 20 de ani: utilizarea skillful a internetului. De acolo a rezultat un spot, jumatate funny, jumatate joc, in care suntem introdusi in arta scrollului, swipe-ului si scrisului viteza. Toate finisate cu un entry nou in vocabularul internautilor: "umblu Telekom" - a umbla de 'colo-'colo, fara cost. 

Deh! Daca vreti sa vedeti si spotul, va invit sa parcurgeti cele de mai jos. Dar nu inainte de a va reaminti ca, si in cazul asta, voturile voastre conteaza! Pentru Ionut si toti participantii Young FIBRA, carora le puteti sustine lucrarile pana pe 29 octombrie.

Despre Ionut

Am absolvit Facultatea de Drept la Cluj, ceea ce mi-a folosit prima data recent, cand cineva mi-a dat intalnire in fata facultatii si am stiut exact unde este. Am lucrat in televiziune 5 ani la emisiunea Tonik Show, iar in prezent scriu pentru agentia Why Not, responsabila pentru multe evenimente faine din Cluj si din toata tara.

Vreau sa continui tot in domeniu, iar cel mai drag proiect e unul personal, agenda GoDo, pentru ca am libertatea sa imi folosesc orice idee. Am scos pe piata o agenda mai tinereasca, o agenda cu stickere, citate si alte chestii faine, cel putin dupa parerea mea.

 

Decizia de a inscrie

M-am bucurat cand am vazut competitia lansata de Telekom la fel cum ma bucur de orice concurs de pe TheCreator, adica mult. Am mai participat.

La ultimul concurs oganizat de Ardealul am castiat Locul 1, iar in 2015 la Grand Spoof am luat locul 2 si un premiu special.

 

Abordarea briefului

Incercam sa identific lucrurile pe care le au in comun toti tinerii care folosesc internetul si am ajuns la skill-urile de utilizare. Ma gandeam ca daca tot suntem acuzati ca stam toata ziua pe gadget-uri, macar sa ne mandrim  ca suntem buni la asta. Inclusiv eu, destul de tanar si rapid, cand e sa folosesc telefonul sau laptopul, chiar ma misc repede. Prea repede, ar zice ecranul spart al telefonului, dar ideea e ca toti avem in 2017 niste aptitudini pe care ni le exersam zilnic, dar nu le-am pus niciodata la incercare cu adevarat. 

Nu zic sa se introduca proba scroll viteza la olimpiada, dar o aplicatie e chiar binevenita. Asa ca am propus pentru campanie un joculet in care sa ne testam activitatile zilnice, cu probele de viteza la scroll, swipe si scris si o proba de rabdare la reclama. La ultima proba, ar trebui doar sa asteptam sa se incheie fara sa facem nimic, la fel cum asteptam greu sa se incheie o reclama care ne intrerupe un clip pe YouTube sau pe Facebook. Dupa ce facem testul, sa ne laudam pe retele cu rezultatul sau sa ne provocam unii pe altii.

Daca treci testul, inseamna ca cei 30 GB oferiti de Telekom sunt pe maini bune. 30 GB inseamna mult, esti liber sa te abati de la nevoile profesionale sau de comunicare si sa te uiti la cate videoclipuri vrei, sa descarci ce vrei, sa umbli teleleu pe net. Asa ca s-a format sloganul "Umbla Telekom", de unde a umbla teleleu = a umbla de colo, pana colo, fara rost si a umbla telekom = a umbla de colo, pana colo, fara cost.

Clipul l-am facut usor, Dragos Stan, Andrei Giuriuman si Catalin Mizileanu sunt oameni de nadejde. Mai pe larg nu as avea ce sa zic despre campanie, sper ca e video-ul clar. Sunt si de parere ca daca trebuie sa motivez mult inseamna ca nu e o idee buna.

 

Catre public si juriu

Hai sa ne distram. Sa aleaga o campanie care ne permite sa fim sinceri si veseli. Da, stam toata ziua cu telefonul in mana, pentru ca ne pricepem si ne place.

Hai sa ne jucam cu skill-urile noastre prin joculetul asta, hai sa ne lansam in provocari si comentarii pe retele, hai sa avem un joc nou de cuvinte in slogan, hai sa facem o campanie jucausa.

Se multumeste frumos!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related