[Hai #NETLIBERARE la content video] Ciprian Postelnicu (Telekom) catre participantii Young FIBRA: Daca prietenilor tai de 15-20 ani, ideea sau executia pe care vrei sa o inscrii, li se pare “tare, frate”, ai sanse mari

[Hai #NETLIBERARE la content video] Ciprian Postelnicu (Telekom) catre participantii Young FIBRA: Daca prietenilor tai de 15-20 ani, ideea sau executia pe care vrei sa o inscrii, li se pare “tare, frate”, ai sanse mari

De cati oameni e nevoie pentru a impresiona juriul competitiei Young FIBRA? De unul sau mai multi, dar care sa strige la unison "Hai #VIDEOLIBERARE". Nu, acum pe bune. Treaba e ca, daca vrei sa-ti castigi sansele de a urca pe scena Premiilor FIBRA, trebuie inscrii o idee asa: pe aceeasi linie cu conceptul campaniei #NETLIBERARE, relevanta pentru targetul cartelei Telekom si, daca se poate, memorabila si amuzanta. Asa ne-a zis Ciprian Postelnicu, Supervisor Media la Telekom Romania si unul dintre juratii competitiei Young FIBRA. Pentru info de baza, gasesti aici brieful care te asteapta frumusel cu tot cu vreo 30 GB de surse de cunostinte. 

Ne aflam aici sa sedimentam lucrurile, asa ca plusam in continuare cu informatii. De pilda, din punctul de vedere al lui Ciprian, targetul caruia va trebui sa te adresezi este format din tineri care nu ies din tiparele normalului (a se observa pluralul), care sunt in pas cu trendurile, in functie de preferinte si gusturi, si care au un numitor comun: nicio zi nu e tech-free iar accesul la informatie si entertainment online sunt indispensabile.

Pana pe 15 octombrie, Ciprian se asteapta ca inscrierile sa fie orientate catre impresionarea juriului. Asa ca tine cont de toate cele de mai sus si da-ne pe spate! 

 

#NETLIBERAREA impatimitilor de content video

#NETLIBERARE aduce viitorul acum. Pentru ca viitorul in comunicare si entertainment este continutul video si pentru ca pe net acesta va deveni (daca nu este deja) cel mai accesat, la distanta mare de alte tipuri de continut.

Asta pentru ca este facil de inteles si asimilat (daca o imagine face cat 1.000 de cuvinte, cred ca pentru un clip video raportul asta creste exponential) si pentru ca in ziua de astazi video-ul a devenit extraordinar de usor de accesat, iar oferta de continut video disponibil este practic infinita.

 

Cum vezi consumul de video de azi?

Ca pe o mare oportunitate de a ne conecta cu targetul si de a-i transmite mesajele noastre intr-un mod pe care il agreeaza si care este foarte ofertant pentru noi din punct de vedere creativ.

 

Cea mai ampla actiune Telekom pentru segmentul 15-20 

Nu neaparat cea mai ampla dar ultima cu vizibilitate mare a fost campania #Gorillazliberare de anul acesta: parteneriat la nivel international al DT cu formatia Gorillaz in contextul lansarii celui mai nou album al acestora.

Ideea a fost de a crea o aplicatie de realitate augmentata prin intermediul careia utilizatorii suprapuneau cu ajutorul telefonului mobil universul Gorillaz peste realitatea inconjuratoare, accesand continut legat de formatie (muzica imagini, video). Promovarea a fost o campanie 360+ care a culminat cu un road trip tematic oferit de Telekom, pentru “un autocar de fani” - fericitii castigatori care au mers la concertul Gorillaz de la Budapesta.

 

Particularitatile targetului

Sunt niste tineri absolut normali, contemporani si in pas cu timpul in care traiesc, chiar daca se deosebesc intre ei prin preferinte si gusturi. Comunicarea, tehnologia si accesul la informatie (aici intrand si continutul video) fiind numitorul comun.

 

Inscrierile: asteptari

Ma astept ca participantul sa vrea sa impresioneze juriul, insa mi-as dori sa tina cont de faptul ca noi cautam acel ceva relevant si care are insemnatate pentru tinerii din segmentul 15-20 (poate fi un mesaj, un sentiment, o nevoie), pentru ca, pana la urma, ne adresam lor.

Pentru a fi implementata, in primul (ideea sau executia) ar trebui sa fie in linie cu ideea si conceptul din spatele #NETLIBERARE si apoi depinde de relevanta pe care o are pentru tinerii din target. Bineinteles, nu strica niciodata sa fie memorabilia si amuzanta. 

 

Catre participanti

Daca prietenilor tai (si nu doar prietenilor) de 15-20 ani, ideea sau executia pe care vrei sa o inscrii, li se pare “tare, frate”, ai sanse mari ;-)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Campanii

Festivaluri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related