[Hai #NETLIBERARE la content video] Andra Miulescu (Telekom) se asteapta ca participantii Young FIBRA "sa nu cada in patima cliseelor"

[Hai #NETLIBERARE la content video] Andra Miulescu (Telekom) se asteapta ca participantii Young FIBRA "sa nu cada in patima cliseelor"

Entertainmentul face parte din setul speciei noastre de nevoi. In ultimii ani, pentru cei mai tineri dintre noi, el a luat infatisarea multor video-uri de pe net. In contextul asta, Telekom s-a adaptat necesitatilor consumatorilor si le-a oferit #NETLIBERARE, o campanie cu alura de manifesto pentru impatimitii de online. 

Andra Miulescu (Brand & Communication Specialist, Telekom) ne-a destainuit cateva file din povestea campaniei. Pana ca brandul sa treaca @URMATORULNIVEL, el poposeste cu un brief misto in competitia Young FIBRA Hai #VIDEOLIBERARE, dedicata tinerilor creativi sub 30 de ani. Se cere, asadar, continuarea campaniei prin idei (atentie, urmeaza key words pentru tine, potential participant) care nu iau calea cliseului, implementabile in Romania, directe, succinte, aspirationale ca tone of voice si, evident, bine aplecate asupra briefuluiDaca vei indeplini toate astea, s-ar putea sa te trezesti urcat pe scena Premiilor FIBRA. Tu decizi - te inscrii pana pe 15 octombrie cu una, doua, trei, cate lucrari vrei, si le-o iei inainte altora, sau astepti pana in noiembrie sa-i urmaresti pe altii cum se bucura de faima nationala si premii?

 

#NETLIBERARE a impatimitilor de content video

Oamenii sunt dornici de entertainment, iar video-ul este mediul efervescent, in continua updatare si schimbare, care le ofera ceea ce ei cauta – content din cel mai diversificat. Nu mai vorbim doar despre muzica si tutoriale despre fashion, make-up, gaming – ci despre mediul in care, in special tinerii se simt liberi sa-si share-uiasca experientele (scoala, love life, interactiunea cu prietenii si familia) si sa primeasca feedback rapid.

#NETLIBERARE e promisiunea prin care tinerii sunt autentici, free spirited, dornici sa fie vazuti si ascultati, dar, mai ales, este locul in care nu resimt posibilele presiuni de a se incadra in anumite tipare.

 

Cum e consumul de video azi?

Exigent as zice – daca nu vad content nou, ceva care sa reflecte intru totul personalitatea celui care il expune, si care sa-i impresioneze intr-o forma sau alta, ci doar un content mainstream, des intalnit, nu valideaza expunerea – it’s just another fish in the big “social media” ocean.

 

Actiunile Telekom pentru segmentul 15-20 

Cu siguranta TADAAAM SHOW. Nu eram in Telekom atunci, dar urmaream cu interes ce faceau pentru ca m-a atras dintotdeauna aceasta industrie. Si au fost primii care au creat content special dedicat tinerilor.

Care vorbea pe limba lor, care a adus in prim plan cel mai urmarit influencer din acel moment – Mickey H si care nu s-au limitat in a crea doar content video, ci au mers direct la sursa, luand contact direct cu tinerii, fiind prezenti la eventuri Telekom dedicate lor si chiar spunandu-le numele live pe YouTube.

 

Cea mai ampla actiune sub platforma #NETLIBERARE

Lansarea platformei #NETLIBERARE a fost un proiect care a necesitat multa atentie, dedicare si entuziasm, cu care toti ne-am inarmat atunci cand am inceput sa lucram la acest proiect.

Contextul a fost unul in care stiam ca internetul a devenit ca o “umbra” a consumatorului. Cu totii stiam ca exista, ca e acolo, dar nu toti aveam “liber” la net, din motive variate. #NETLIBERARE a venit cu intentia de a face internetul mai accesibil pentru toti consumatorii, de a le oferi cele mai competitive beneficii, promisiunea de a fi conectati oricand cu prietenii, de a deschide noi orizonturi de cunoastere si explorare, de a impartasi experientele pe social media si de a deschide portile distractiei.

Asa a luat nastere acest indemn HAI #NETLIBERARE, sub care continuam sa construim intreaga comunicare, dar @URMATORULNIVEL.

Ideea a derivat din necesitatea consumatorului de a avea mai mult net. Iar Telekom a gandit oferte de produs si campanii de comunicare menite sa se plieze pe nevoile consumatorului. Intr-un mod nou, direct, cu o abordare urbana si un spoken poetry catchy si bold. Ne propunem sa venim in fiecare noua campanie cu oferte competitive si gata sa raspunda exigentelor clientilor nostri. Bineinteles, asta se traduce in primul rand in a nu mai sta cu grija ca ramai fara net. Si ca poti sa-ti urmaresti contentul preferat oricand, oriunde, de pe orice device.

Campania s-a desfasurat la nivel national, cu puternica expunere pe diverse canale media (ATL, digital, outdoor, cinema, in stores, etc) si a implicat, asa cum mentionam anterior, multa dedicare si creativitate din partea tuturor echipelor din cadrul companiei si agentiei Leo Burnett, alaturi de care construim aceste campanii.

La nivel de rezultate, ne incurajeaza sa continuam in stilul abordat in #NETLIBERARE. Tinerii au rezonat cel mai puternic cu sloganul HAI #NETLIBERARE si cu brandul Telekom. Mai mult decat atat, tot ei sunt si cei care se identifica cel mai mult cu noua abordare – directa, fresh, curajoasa.

 

Particularitatile targetului

Sunt rebeli, dar cu o cauza. Cauta raspunsuri, dar nu neaparat validari. Ei stiu ce inseamna sa fii cool si nu se forteaza sa fie. Si stiu tot ce misca in social media. Stiu cum sa se comporte, cum sa puna intrebari, cum sa livreze content, cum sa ofere feedback, si cum sa “taxeze” atunci cand ceva nu se incadreaza in ceea ce ei percep ca fiind un content de interes.

 

Asteptari de la inscrieri

Sa se puna in pielea tinerilor care formeaza targetul acestui produs, chiar daca nu se identifica 100% cu ei. Sa gandeasca liber si sa se fereasca de clisee (cu totii aspira sa fie vedete pe net, dar numai cei care au ceva cu adevarat nou, diferit si indraznet de zis au sanse de reusita). Sa nu mearga pe calea safe, a ceea ce s-a mai facut, vazut, ci sa aduca o perspectiva fresh, out of the box si aspirationala asupra modului in care trebuie sa vorbim cu tinerii.

 

Pentru a fi implementata

Cum am raspuns anterior – trebuie sa fie o abordare noua, dar mai ales implementabila cu tehnologia disponibila la ora actuala in Romania. Campaniile #NETLIBERARE au venit cu un suflu nou asupra modului in care tehnologia iti completeaza viata – te tine mereu conectat cu cei dragi, iti asculti muzica si vezi video-urile preferate oriunde si oricand, pentru ca acum ai tot netul la dispozitie – 30 GB bonus la cartela si trafic gratuit in cele mai tari aplicatii social media. Practic ai liber la distractie si sa fii cel mai cool TU.

 

Catre participanti

Sa fie autentici si sa nu cada in patima clieseelor. Sa nu complice mesajele, vizualurile, ci sa fie directi, succinti si aspirationali – ca tone of voice, atitudine si approach asupra briefului.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Campanii

Festivaluri

Sectiune



Branded


Related