Peste 40 de filme înscrise în concursul de scurtmetraje anticorupție Once Upon a Time in Romania

Peste 40 de filme înscrise în concursul de scurtmetraje anticorupție Once Upon a Time in Romania

Mișcarea civică Inițiativa România mulțumește și felicită autorii celor peste 40 de scurtmetraje anticorupție înscrise în concursul Once Upon a Time in Romania în mai puțin de 7 săptămâni.

Proiectul Once Upon a Time in Romania include un concurs de scurtmetraje anticorupție, un website interactiv anticorupție și o serie de interviuri cu oameni cu merite în combaterea corupției. Proiectul, lansat pe 19 octombrie, este realizat împreună cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, cu sprijinul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova, și are alături Ambasada Franței din România, Institutul Francez din România, compania Borsec, VICE România, RockFM, IQads și Ziare.com.

Coordonarea juriului (format din reprezentanți ai organizatorilor și ai partenerilor concursului) va fi realizată de Brîndușa Armanca – ziarist și profesor universitar, Irina Margareta Nistor – critic de film, Tedy Necula – regizor.

Proiectul Once Upon a Time in Romania va culmina cu o gală în care vor fi premiate cele mai bune scurtmetraje înscrise în concurs și se va sărbători implicarea civică a fiecăruia dintre noi. Anunțată inițial pentru ziua de 14 decembrie, gala va fi reprogramată pentru ziua de 20 decembrie, pentru a respecta ziua de 14 decembrie ca zi de doliu național, în memoria Majestății Sale Regelui Mihai I.

Totodată, începând cu 13 decembrie, Inițiativa România invită publicul să voteze filmul preferat din concurs. Sistemul de votare va fi disponibil pe pagina The Fellowship of Good Men de pe www.onceinromania.ro, după ce toate filmele au fost urcate pe site, și se va încheia pe 20 decembrie. Cel mai votat film va primi Premiul Publicului, în valoare de 1.000 de euro.

Amintim că organizatorii și partenerii proiectului vor oferi premii în valoare de 9.000 de euro.

Once Upon a Time in Romania este o continuare a proiectelor digitale ale Inițiativei România de promovare a transparenței, a integrității și a statului de drept, cum ar fi Harta Banilor Publici, Lista politicienilor corupți sau Alegeri Parlamentare 2016.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related