Prima analiză a brandurilor din Liga 1

Prima analiză a brandurilor din Liga 1

Sports Business Academy, prima academie de sports business din România și din Europa de Est, anunță lansarea studiului de caz ”LIGA 1 ROMANIA – Brands and typologies of football clubs” ca fiind primul din țară care are ca scop analiza situației curente din fotbalul românesc în ceea ce privește brandingul, tipologiile cluburilor și încadrarea lor conform studiilor internaționale de specialitate.

O primă observație a acestui studiu este faptul că deși FCSB beneficiază de prestigiu internațional cu rezultate notabile și reprezintă un brand național, acesta nu poate trece la nivelul următor, de brand internațional deoarece nu și-a extins acțiunile de marketing și nu a intrat pe piața altor țări din punct de vedere fotbalistic.

Analiza echipelor s-a realizat pe baza verificării și comparării fiecărei pagini oficiale în parte (website, facebook, instagram, twitter, youtube) din mediul online a celor 14 cluburi din Liga 1, a paginilor dedicate fanilor, a articolelor din presă (sport.ro, prosport, gsp), precum și pe baza studiilor academice internaționale. Au fost luate în considerare: cantitatea de informație disponibilă cu privire la istorie, rezultatele notabile, continuitatea, apartenența lor la comunitate, punctele forte și punctele slabe. De asemenea, s-au analizat simbolurile definitorii fiecărui club, siglele acestora și popularitatea lor în rândul suporterilor.

Sports Business Academy, prima academie de sports business din Estul Europei şi din România, care oferă oportunitatea iubitorilor de sport, în cadrul cursurilor, să descopere ultimele noutăţi chiar de la profesioniştii din domeniu şi să înveţe din experienţele acestora, începând cu 2015, a  avut ca participanți mari personalități din diferite domenii ale industriei sportive: Ana Maria Popescu - Campioană Olimpică la Scrimă, Ciprian Marica, Irina Begu - WTA TOP Tennis Player, Ștefan Birtlan - Campion Mondial Handbal, Camelia Potec - Campioană Olimpică la Înot, Loredana Dinu – Campionă Olimpică Scrimă, Ramona Farcău – Gogheter Handbal Beijing 2018, Titi Aur – Campion Raliuri, Monica Roșu – Dublă Campioană Olimpică la Gimnastică și Mihai Leu – Campion Mondial WBO.

#SUNTEMSPORT

Parteneri Instituționali: Academia de Studii Economice din București și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport.

Parteneri: Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București, Federația Română de Scrimă, Marketer Club, USCOV, BDO, Ove.ro, Sport Explore, Student Sport.

Sponsori: Aqua Carpatica, McDonald’s, Bravo Europa, Alexandrion Group, Domeniile Sâmburești.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related