La 55 de ani după ce a murit, JFK a rostit ultimul său discurs

La 55 de ani după ce a murit, JFK a rostit ultimul său discurs

Inteligența artificială poate face asta, nu doar titlurile senzaționaliste. JFK poate fi auzit rostind cele 2.590 de cuvinte pe care le pregătise pentru discursul pe care trebuia să îl țină la Dallas, dar nu a mai apucat. La 55 de ani după ce a fost asasinat, președintele John F. Kennedy și-a ținut ultimul discurs. 

Este un proiect ambițios demarat de The Times și gândit de Alan Kelly, Creative Director Rothco, fascinat dintotdeauna de viața lui JFK. El povestește că se uita la un documentar despre Kennedy când și-a dat seama că nu se gândise niciodată unde se ducea președintele când a fost împușcat. Așa a aflat de existența acestui discurs, l-a căutat, l-a citit și a fost uimit de cât de actual este și acum.

Rothco și The Times au lucrat cu CereProc, o companie de tehnologie, care a analizat înregistrările cu Kennedy (831 de fișiere audio, discursuri și interviuri) și apoi i-a recreat vocea. Discursul poate fi ascultat aici. Tot în articolul The Times sunt și toate detaliile tehnologice despre felul în care vocea lui John F. Kennedy a fost readusă la viață.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related