[Tricou de designer] Daca afara ploua, macar pe tricou sa te imbratiseze soarele. Asa zice Corina Dragan

[Tricou de designer] Daca afara ploua, macar pe tricou sa te imbratiseze soarele. Asa zice Corina Dragan

Corina Dragan e absolventa a Facultatii de Arta si Design din Cluj, cu specializarea in fotografie. Cu toate c-o luase pe drumul camerei foto, in urma cu vreo doi ani, Corina a descoperit ilustratia, posibil intr-un context aparte, caci de atunci e hotarata s-o invete. Si ii cam iese, conform contului ei de Behance. Ba chiar are deja cateva proiecte comerciale: o carte, o poezie, un eveniment cultural si un bistro. 

Vrea s-o tina tot asa, pana ajunge in punctul in care sa se poata sustine financiar doar din ilustratie freelance. Dar pan-acolo, Corina a pornit intr-o calatorie prin Europa cu autorulota. In timpul asta, s-a inscris la niste cursuri online de Print si Graphic Design si, bineinteles, in competitia Tricoul tau de designer. Imprimat cu EPSON. Propunerea ei de design care-ti inveseleste ziua? Un soare care imbratiseaza. Ne place. Chiar te invitam si pe tine sa arunci un ochi peste lucrarea Corinei, cat si peste toate celelalte 429 de lucrari, si sa le votezi pe cele care-ti plac. Pana maine, 22 martie.

Despre Corina

Am studiat fotografia in cadrul Universitatii de Arta si Design din Cluj-Napoca si ulterior am avut norocul sa pot si profesa, in cadrul unui studio, unde, alaturi de fotografi profesionisti, am continuat sa invat ce tine de munca in acest domeniu frumos. In urma cu doi ani, am descoperit ilustratia sau mai degraba ea m-a descoperit pe mine si de atunci ma ajuta sa-mi explorez mai bine lumea interioara si sa dau viata si culoare povestilor care mi se perinda prin minte. Sunt un ilustrator autodidact care isi doreste ca intr-o zi sa se poata sustine integral din aceasta pasiune in care investeste timp si energie in fiecare zi.

Daca ar fi sa aleg o stare care simt ca ma descrie cel mai bine, aceea ar fi de om visator aflat intr-o continua calatorie, asumata, pe taramul ludic al copilului interior. Sunt o iubitoare de povesti si-mi place sa le descopar in oameni si in tot ce ma inconjoara. M-am inscris la un curs online de Print si Graphic Design caruia ii dedic o parte din zi, in rest ilustrez, cresc cu fiecare proiect pe care-l fac si adesea ma pierd cu nasul in carti si povesti.

In prezent, pentru ca am pornit intr-o calatorie cu autorulota prin Europa, vreau sa ma bucur de aceasta experienta, sa lucrez cat mai mult la proiecte care implica ilustratia si sa incerc sa dau mai departe oamenilor din bucuria pe care o am atunci cand ilustrez.

 

Abordarea briefului

De aceasta competitie am aflat de pe Facebook. Recunosc, am urmarit si alte competitii in trecut, insa, pana acum, nu am indraznit sa ma inscriu. Ideea de a insufleti un tricou cu ilustratiile care-mi sunt dragi mi-a dat curaj sa trimit propunerea.

Ilustratia o aveam deja facuta cu cateva zile inainte sa aflu de acest concurs si m-am si gandit ca mi-ar placea sa o pot purta cu mine, de aceea n-am mai stat pe ganduri cand a fost vorba de inscriere. Am facut ilustratia intr-o zi cu vreme tare urata si friguroasa iar cand am pus ultimele detalii pe ea deja ma simteam imbratisata de o stare de bine pe care as vrea s-o transmit mai departe oamenilor. Un zambet din suflet care sa se potriveasca cu orice.

Povestea din spatele ilustratiei isi are radacinile in convingerea personala ca soarele si imbratisarile pot aduce o licarire de bucurie chiar si in sufletul celui mai mohorat om. Pentru mine asta functioneaza. E o poveste jucausa cu mesaj simplu care se conecteaza direct cu copilul interior.

 

Tricoul in viata ta

Pentru ca lucrez mult de acasa si pentru ca imi pot da voie sa ma imbrac exact asa cum simt in fiecare zi, as zice ca tricoul este unul dintre articolele de imbracaminte care ma insoteste destul de des. In acelasi timp, pentru ca sunt friguroasa - motiv pentru care mereu pun multe straturi de haine pe mine - ma bucur ca un copil cand vine vara si pot purta, linistita tricouri si haine lejere. Pe langa asta mai am si obiceiul de a purta obsesiv aceeasi haina daca-mi place foarte mult. In general, le port mai mult pe acelea pe care le asociez cu anumite stari, emotii sau amintiri.

Nu m-as hazarda sa zic ca acesta e un tricou cu vreo pretentie de a fi fashion-statement, insa e unul dintre tricourile care-mi sunt dragi si de a caror bunatate am profitat la maxim. Are ceva ani de cand il am in garderoba si inca nu ma indur sa-i dau drumul. In rest, port tricouri destul de lejere, unele asimetrice, altele cu guler larg.

Cochetez de o vreme cu gandul de a-mi face propriul brand de tricouri si chiar as vrea sa fac ilustratii vesele care s-ar potrivi pe tricouri carora le-as adauga si o parte de broderie. Cred ca s-ar completa frumos, ilustratia si broderia.

 

Catre public si juriu

Tin minte ca am citit, acum ceva vreme, un studiu legat de efectele benefice ale unei imbratisari, iar daca ilustratia in sine nu te poate imbratisa, real, cred ca pornind de la ea, poti inchide ochii si sa-ti imaginezi acel moment de bine si de caldura pe care l-ai simti daca soarele ti-ar fi prietenul cel mai bun si ar avea grija de tine chiar si pe vreme urata. Iar daca acest gand te face sa zambesti, te vei putea intoarce oricand vei avea nevoie la el.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

Sectiune



Branded


Related