Zuck descopera ca ziarul e util, iar Musk, ca Facebook-ul nu-i

Zuck descopera ca ziarul e util, iar Musk, ca Facebook-ul nu-i
foto: techcrunch

Mark Zuckerberg, consiliat sau nu de catre comunicatori cu experienta, si-a cerut scuze cititorilor de ziare din State si UK. A ales doar pietele unde Facebook-ul pare sa fi tradat increderea utilizatorilor cel mai mult, ca daca ar fi sa-si ceara scuze tuturor natiilor fata de care compania sa a gresit, lista s-ar lungi. Deci, a cumparat spatiu in NY Times, Wall Street Journal, Washington Post si vreo6 ziare din Marea Britanie pe care Facebook nu a izbutit sa le tarasca in irelevanta.

Nu si-a cerut scuze si pentru faptul ca Facebook stoca si informatii direct din telefon, cum ar fi SMS-uri si apeluri. Genul asta de revelatii, pe care unii utilizatori abia acum le au, pot fi trecute la ”si altele”. Pentru ca, de fapt, nu ar trebui sa fie vreo revelatie. Aplicatiile spun de la inceput, destul de explicit, la ce vor primi acces odata cu ok-ul dat de oameni. Asadar, solutia nu e sa te astepti sa dispara butonul de ”ok”, ci sa nu mai apesi pe el cand se iveste.

 

 Mesajul lui Mark spune in felul urmator:

We have a responsibility to protect your information. If we can’t, we don’t deserve it.

You may have heard about a quiz app built by a university researcher that leaked Facebook data of millions of people in 2014. This was a breach of trust, and I’m sorry we didn’t do more at the time. We’re now taking steps to make sure this doesn’t happen again.

We’ve already stopped apps like this from getting so much information. Now we’re limiting the data apps get when you sign in using Facebook.

We’re also investigating every single app that had access to large amounts of data before we fixed this. We expect there are others. And when we find them, we will ban them and tell everyone affected.

Finally, we’ll remind you of which apps you’ve given access to your information — so you can shut off the ones you don’t want anymore.

Thank you for believing in this community. I promise to do better for you.

Mark Zuckerberg

Carole Cadwalladr, jurnalista de la The Guardian de la care a inceput, intr-un fel, toata nebunia, nu a fost deloc impresionata.

 

Intre timp, intr-o alta parte a galaxiei, Elon Musk a decis ca Tesla si SpaceX nu mai au nevoie de Facebook. Cateva milioane de fani au oftat, insa nu uitati, dragi cititori, mai sunt si alte retele sociale pe acolo, in eter, unde companiile comunica. Lui Musk chiar nu-i place Facebook-ul. Probabil nu se omoara nici dupa Zuck, despre care a spus, la un moment dat, ca nu intelege foarte bine care e treaba cu AI-ul.

 

 Tocilarii clasei se cearta, viata merge inainte. Inca.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related