Audierea lui Mark, partea a doua: ”Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare”

Audierea lui Mark, partea a doua: ”Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare”

După ce marți a răspuns timp de cinci ore la întrebările senatorilor americani, miercuri seara a urmat partea a doua a audierilor. Dacă în prima zi, răspunsurile fondatorului Facebook au forțat limita lui ”Nu știu”, de data asta cele mai repetate replici au fost

”Nu vindem datele” 

”Poți avea control total asupra datelor tale”

Un video care explică mai bine tipurile de date la care nu ai control:

Alte declarații importante:

”Inevitabil, va fi nevoie de anumite reglementări”

"Cred că este important ca oamenii să ştie exact cum sunt utilizate informaţiile pe care le distribuie pe Facebook. Am făcut o serie de erori în modul de conducere a companiei"

"Acum a devenit clar că nu am luat suficiente măsuri pentru a evita utilizarea unor instrumente în scop negativ. Mă refer la difuzările de ştiri false, la ingerinţele străine în alegeri, la promovarea unor mesaje care instigă la ură, la dezvoltarea de aplicaţii şi la protejarea datelor private.

Nu am avut o perspectivă a responsabilităţii suficient de largă, iar aceasta a fost o mare eroare. A fost o eroare şi îmi pare rău. Eu am fondat Facebook, conduc compania şi sunt responsabil pentru ceea ce se întâmplă în companie"

Întrebat insistent de Ben Lujan de ce Facebook colectează date și despre cei care NU au conturi în rețea și ce fel de date, Zuckerberg a spus că nu știe răspunsul.

 - Asculta Facebook ce spunem?

- Nu colectăm verbal nimic și nu avem contracte cu nimeni care să asculte sunetele ambientale. Multe dintre cazurile prezentate ca fiind uimitoare legate de conversații sunt coincidențe sau un om care vorbește despre un lucru îl caută apoi pe internet și apar reclame legate de acel lucru

Un rezumat de la New Yorker, aici. Combinat cu o perspectivă filosofică de la The Guardian:

Asking Zuckerberg philosophical questions, like how he thinks we should deal with questions of hate speech, treat him as a thought leader, a reasonable philosopher king.

Accepting his failures to catch discriminatory housing ads, for instance, treats him as a good-hearted actor with limited resources, instead of someone who is making monopoly margins and billions in profits

 Un articol din Wired cu cele 98 de categorii de useri:

Întrebările venite din partea senatorilor au constituit iar motiv de dezbatere. În special, cât de familiarizați sunt aceștia cu noțiunile despre internet și Facebook. O întrebare de la Wired în acest sens: If Congress doesn't understand Facebook, what hope do its users have?

De unde și seria de postări cu Zuckerberg care explică internetul celor în vârstă:

În România, lucrurile s-au văzut așa:

Scandalul Facebook e un punct bun de interogații vizavi și de ceilalți giganți tech:

Și, la final, tradiționalele glumițe cu androizi:

Cea mai mișto a venit însă de pe Reddit ieri:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Subiecte

SectiuneRelated