Ce poate face o rochie pentru diplomația internațională?

Ce poate face o rochie pentru diplomația internațională?

Într-o lume mai divizată ca oricând (Harari nu ar fi de acord cu asta, dar forțăm puțin stilistic introducerea), în mijlocul acestor timpuri, puse pe ceartă (muzică dramatică), poate o rochie să unească oamenii?, întreabă, triumfător, cei de la JWT Amsterdam și Young Designers United. Noi le-am răspunde așa: Hmmm. Și le-am aminti:

1. Controversa cu Ministrul Culturii din Israel, Miri Regev, care a purtat la Cannes o rochie cu Ierusalimul 

2. Rochia a învrăjbit tot internetul din cauza culorii incerte și care are propria ei pagină pe Wikipedia.

3. Vorbele Virginiei Wolf care spuneau că hainele schimbă percepția asupra lumii

4. Supărările care au urmat unei fotografii postate pe Twitter de brandul libanez de modă Elie Saab, cu actrița israeliană Gal Gadot, care purta o rochie a companiei respective.

Concluzie: da, hainele sunt importante pentru democrația lumii, și nu doar în bancurile sexiste. Young Designers United au creat în acest sens ‘The United Collection’, care comentează situația internațională prin intermediul unor rochii făcute din steagurile unor națiuni care nu prea se înțeleg.

Există și rochia unui designer român în această colecție, rochia Andreei Endresz (un video cu artista și felul în care a fost creată rochia), care analizează relația volatilă dintre Ucraina și Rusia. 

Toate rochiile pot fi văzute aici.

 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune



Branded


Related