Mihaela Cretescu, fashion designer si fost publicitar: Asa am pornit – cu incredere in oameni

Mihaela Cretescu, fashion designer si fost publicitar: Asa am pornit – cu incredere in oameni

Nu este usor sa lasi jobul cu salariu lunar pentru un proiect inceput la indemnul altora. Dar Mihaela Cretescu a facut-o. Inainte sa se apuce de fashion design, lucra in publicitate. Croitul era un hobby pe care-l deprinsese inca din copilarie, la masina de cusut a mamei. Pe vremea agentiei, garderoba ei era compusa deja in mare parte din hainele facute de ea. Intalnindu-se cu multi oameni zilnic, si cererile de tipul "ce misto e rochia asta, vreau si eu" se inmulteau. Dupa ce s-a asigurat ca exista cumparatori, a creat brandul Mihaela Cretescu

Prima colectie, singura lansata intr-o prezentare publica, a setat stilul: o combinatie intre doua curente - avant-gard si natural - si arta dansului. O alta particularitate a hainelor create de Mihaela este aceea ca majoritatea vin gata sifonate, trecute printr-un proces manual. De ce? Pentru ca timpul e pretios, asa ca de ce sa-l irosesti calcand, cand ai atatea lucruri de descoperit? Chiar asa si descrie Mihaela targetul ei: femei curioase care isi pun mereu intrebari si nu raman blocate intr-un tipar. In colectiile ei, culorile neutre pigmenteaza majoritatea pieselor, create fara multe cusaturi, tocmai in ideea de a oferi libertate de miscare. Destul de atipic pentru niste haine de designer. Va lasam sa aruncati o privire, pana-si termina Mihaela cursurile de psihoterapie analitica, cu care-si ocupa timpul acum. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related