Atelier de Urbanism pentru nevăzători, un demers CMU Senseability pentru un #BucureștiIncluziv

Atelier de Urbanism pentru nevăzători, un demers CMU Senseability pentru un #BucureștiIncluziv

Clubul de Mobilitate Urbană Senseability este singurul club unde persoanele cu deficiențe de vedere învață cum să se descurce într-un oraș slab accesibilizat, așa cum este Bucureștiul, unde fiecare pas este un adevarăt act de curaj. Inițiativa acestui proiect aparține AMAis și este sprijinită financiar de Fundația Orange.

La clubul pentru nevăzători au avut loc până acum 11 ateliere de ecolocație, tehnologie, arhitectură și alte teme abordate incluziv, iar nevăzătorii și persoanele tipice au făcut mii de pași prin oraș, ghidați de baston. Weekendul acesta, pe 19 și 20 mai, are loc La Firul Ierbii (Splaiul Unirii 160) Atelierul de Urbanism, unde participanții vor afla noțiuni despre oraș prin hărți tactile și machete și vor pleca „pe nevăzute” pe un traseu prestabilit: de la metrou Timpuri Noi-Izvor, până la Palatul Parlamentului.

CMU Senseability propune o abordare unică pentru integrarea socială a acestei categorii vulnerabile – un spațiu de contact pentru nevăzători și tipici. Nevăzătorii își doresc să descopere abilitățile și simțurile care îi pot ghida către o viață independentă, iar persoanele tipice să experimenteze împreună cu ei, pe nevăzute, pentru ca domenii precum educația, serviciile sociale, arhitectura, design-ul sau urbanismul să ajungă să reflecte și nevoile persoanelor cu deficiențe de vedere.

  

Clubul este deschis tuturor gratuit, participarea se face prin completarea unui formular de înscriere pe pagina evenimentului. Pentru participanții fără deficiențe, kit-ul de experiment pe nevăzute conține o pereche de ochelari opaci și un baston, în timp ce participanții cu deficiențe de vedere au propriul baston care îi ghidează zilnic printre obstacolele urbane.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related