[Între scenarii] Raluca Mănescu: La noi, regizorii își cam scriu singuri scenariile și apelează la scenariști ca la babe tămăduitoare

[Între scenarii] Raluca Mănescu: La noi, regizorii își cam scriu singuri scenariile și apelează la scenariști ca la babe tămăduitoare

O veste bună de la o scenaristă bună: nu e nevoie de studii speciale pentru a scrie scenarii, ci doar de muncă multă. Adică practică și exerciții de scriere creativă. Este opinia Ralucăi Mănescu, care a scris, printre altele, filme precum 12 MinuteLumea e a mea sau Liniște. Raluca a renunțat la tabieturile specifice scriitorilor, însă pe vremuri, ele existau:

Ceai neagru sau cafea și scris noaptea. Acum am însă un copil mic acasă, așa ca sincer, am ajuns sa scriu și pe telefon in aplicația de notes, in timp ce sunt la locul de joaca.

Despre mult-discutatul ”writer's block”, Raluca spune că este gestionabil cu răbdare și tutun. În plus, merge mult pe jos, iar asta ajuta ideile să poposească mai lin pe foaie. În schimb, cea mai mare provocare pentru un scenarist (român) rămâne bugetul. Punerea în practică a ideilor bune nu ar trebui să de depindă de bani, dar deocamdată este.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related