Branduri din România socialistă la Cinemateca Astra Film

Branduri din România socialistă la Cinemateca Astra Film

În perioada comunistă, românii aveau de ales dintr-o gamă extrem de redusă de produse autohtone. Uzina care producea obiectul – mereu considerat unic în lume și de o calitate excepțională - genera în comunitate un sentiment de mândrie, demnitate și identitate. Filmul Metrobranding urmărește povestea unor branduri renumite din România socialistă, spusă cu nostalgie de foști muncitori din fabricile românești.

Brandurile românești din epoca de aur au rămas în memoria colectivă ca simboluri ale calității supreme, iar cei care au avut șansa să lucreze la confecționarea lor descriu înduioșător vremurile de odinioară și gloria unor uzine în care lucrau mii de oameni. Protagoniștii peliculei povestesc cu emoție istoria unor obiecte și miturile din fabricile comuniste, iar mașina de cusut Ileana, salteaua Relaxa, tenișii de Drăgășani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra sau becul de Fieni devin personaje cu destine spectaculoase ale acestui documentar. 

Cu interviuri cu foștii muncitori și imagini cu orașele în paragină, Metrobranding, pătrunde cu mult umor în universul unor oameni pentru care trecutul glorios este reprezentat de afecțiunea față de niște obiecte, valoroase mai ales prin semnificația pe care o poartă: amintirile tinereții, orașele populate de mii de muncitori, identitatea și apartenența la un grup care producea „cele mai de calitate lucruri din lume”. Documentarul va fi proiectat joi, de la ora 19:00, la Astra Film Cinema.

 

Metrobranding, regia Adi Voicu, Ana Vlad, România, 2010, 90 minute

Prețul unui bilet este de 6 lei. Biletele se pun în vânzare cu 30 de minute înaintea începerii proiecției la Astra Film Cinema (Piața Mică 11, Sibiu). 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related