Dacă în loc de granițe ar exista povești

Dacă în loc de granițe ar exista povești

Circulă scenarii din când în când ca țările să fie făcute în funcție de preferințe care au mai multă logică decât convențiile care țin de locul în care te-ai născut. Țara celor mănâncă kale, Țara fanilor de Star Trek, Țara celor care procrastinează, Țara celor care beau cafea, Țara celor care vor ca legile să își protejeze locuitorii, Țara celor care nu vor să fie conduși de infractori. Ne oprim aici cu exemplele pentru că ajungem la alte lucruri și noi pornisem, de fapt, de la lucruri frumoase. O lume în care în loc de țări am avea povești pentru copii. 

Designerul francez Candice Massaria a reimaginat harta lumii în funcție de cărțile pentru copii, pe Wayfairer, în încercarea de a-i inspira să descopere și exploreze lumea (Despre Candice am mai vorbit când a făcut comestibile cele mai importante clădiri ale lumii).

Cărțile împărtășesc povești din culturi diferite: de la legende cu sălbăticiuni, la aventuri cu cavaleri, regi sau regine, mâncăruri speciale din Laos, legenda păstorului din Mongolia, musonii din India, gorilele de munte din Rwanda și, bineînțeles, Dracula din România. Lista cu titlurile din întreaga lume o puteți găsi aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune

DictionarRelated