Începe Divan Film Festival 2018: filme balcanice senzaționale, concerte electrizante, teatru și demonstrații culinare de poveste

Începe Divan Film Festival 2018: filme balcanice senzaționale, concerte electrizante, teatru și demonstrații culinare de poveste

Festivalul dedicat cinematografiei și bucătăriei balcanice - Divan Film Festival - începe în forță la Craiova, vineri, 24 august. 13 filme în avanpremieră națională, concerte cu zvâc și demonstrații culinare însoțite de povești se regăsesc în program, reunite sub tema “Balcanii visează”.  Divan Film Festival are loc în perioada 24 - 26 august la Craiova (Inspire Cinema și Teatrul de Vară din Parcul Romanescu) și între 27 august - 1 septembrie în Port Cultural Cetate.

Ediția 2018 a Divan Film Festival începe vineri, 24 august, la Teatrul de Vară din Craiova, cu un show plin de energie al formației transilvănene care combină teatrul, muzica și poveștile: sZempöl Offchestra. Vioară, trompetă, tobe, bass, și instrumente electronice sunt ingredientele cu care sZempöl Offchestra vin la Divan Film Festival pentru un performance electrizant.

 

Kazim Öz, autorul unui demers cinematografic extrem de curajos în Turcia zilelor noastre, vine la Divan FF cu cel mai recent film al său. “Zer” , filmul care va deschide cea de-a 9-a ediție a festivalului, tratează cu sensibilitate un episod sângeros din istoria acestei țări, pe care establishmentul dorește cu orice preț să îl dea uitării: masacrul turc asupra etnicilor kurzi de la Dersim. La finalul proiecției de la Teatrul de Vară din Parcul Romanescu, regizorul Kazim Öz va participa la o sesiune Q & A.

Un eveniment special din cadrul festivalului îl constituie proiecția filmului de referință al lui Stere Gulea, “Moromeții”, unde va rula și un fragment de 15 minute din cel mai așteptat film al anului, “Moromeții 2”. Horațiu Mălăele și Iosif Paștină, actorii care dau viață personajelor lui Ilie și Niculaie Moromete în noul film, vor participa la proiecție.

Parteneriatul cu Festivalul de Teatru Tânăr Ideo - Ides aduce anul acesta la Divan FF o poveste de dragoste neconvențională, plină de evenimente tragi-comice: “Semne de bună purtare”, un spectacol oferit de Trupa AS din București, duminică, 26 august, ora 19.30, la Teatrul Național “Marin Sorescu”, Sala Studio, Craiova.

De luni, 27 august, până sâmbătă, 1 septembrie, Divan Film Festival continuă pe malul Dunării, în Port Cultural Cetate, cu producții inedite precum SF-ul sârbesc “Ederlezi: Ascensiunea” / “Ederlezi Rising” (r. Lazar Bodroza), care o are ca protagonistă pe celebra actriță Stoya, avanpremiera națională a primei părți din trilogia lui Florin Șerban, “Dragoste 1: Câine”, la care va participa actorul Valeriu Andriuță, sau filme recent premiate cum este “Aga” (r. Milko Lazarov, premiul cel mare la festivalul de la Sarajevo).

Demonstrațiile culinare sunt oferite de gazda festivalului, Mircea Dinescu și invitații săi, și sunt introduse prin povești fascinante de către istoricul culinar Cosmin Dragomir.

Aida și Noi invită la dans spectatorii din Port Cultural Cetate cu un mix irezistibil de glam disco și folclor balcanic, în timp ce Mambo Siria vine c-o ofertă irezistibilă ultima seară a festivalului: versuri deocheate pe muzică lăutărească din zona Olteniei.

Divan Film Festival va avea loc în perioada 24 - 26 august în Craiova, la Inspire Cinema și Teatrul de Vară din Parcul Romanescu, și 27 august - 1 septembrie în Port Cultural Cetate. Intrarea la evenimentele Divan FF este liberă.

Divan Film Festival este un proiect cultural co-organizat de Fundația pentru Poezie “Mircea Dinescu” și Casa de Cultură “Traian Demetrescu”, Craiova, susținut de Centrul Național al Cinematografiei, Consiliul Județean Dolj și Primăria Craiova, în parteneriat cu Institutul Cultural Român și Uniunea Cineaștilor din România.

Sponsori ai festivalului: UniCredit Bank, Dr. Oetker, Selgros Cash&Carry, Moșia Galicea Mare.

Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri media: Radio România Cultural, Zile și Nopți, Cațavencii, Cinemagia, IQads, Life, Noizz, A List Magazine, Ziare.com, Business24.ro, Ziarul Metropolis, AaRC.ro, Utopiabalcanica.net, MunteanuRecomanda

Parteneri media locali: TVR Craiova, Gazeta de Sud, Radio Sud

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related