Reacții după reclama Nike. Oameni furioși își dau foc la încălțări

Reacții după reclama Nike. Oameni furioși își dau foc la încălțări

Ce fac oamenii la furie? Își dau foc la încălțări, își taie șosetele și, bineînțeles, înroșesc internetul. Dar de ce atâta furie? Pentru că Nike a luat poziție, într-o reclamă memorabilă, într-un subiect extrem de sensibil în Statele Unite ale Americii. Prin mesajul său, brandul a susținut protestul lui Colin Kaepernick.

Ca și gestul jucătorului NFL din 2016, de a nu sta în picioare la imnul național, în semn de protest față de brutalitatea poliției, care a împărțit atunci SUA în două tabere furioase, mesajul Nike a dus, în mod previzibil, la aceeași polarizare. De la aplauze și încântare, la furie și indignare. Unii au spus că reacțiile negative care au apărut după reclama Nike demonstrează că protestul civil este cu atât mai necesar. Alții au spus că Nike - o companie profitabilă - își permite să ia poziții politice.

Președintele Donald Trump a declarat că Nike trimite un mesaj teribil prin această alăturare. Alții au protestat față de protest dând foc la produsele companiei.

Și un meme de la conservatori:

Un om a dat foc la încălțări chiar în timp ce le purta:

De cealaltă parte, oamenii l-au încurajat pe Colin și au aplaudat poziția luată de Nike într-un subiect atât de sensibil.

Și în timp ce unii le-au dat foc, alții au cumpărat:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related