Filmele castigatoare la Kinofest 2018

Filmele castigatoare la Kinofest 2018

A dousprezecea editie a Festivalului International de Film Kinofest s-a sfarsit, mai mult de 150 de scurtmetraje au fost proiectate in patru orase, in Bucuresti la Cinema Elvira Popescu si FotoCabinet, la Timisoara in Ambasada, in Cluj la Urania Palace si la Oradea in Moszkva Cafe. Fantezia a sute de realizatori de film a prins viata pe ecranele Kinofest, pentru trei zile.

Competia de Fictiune a fost castigata de Kevork Aslanyan cu filmul "GETTING FAT IN A HEALTHY WAY”, de 22 minute, o co-productie Bulgaria-Germania.

Synopsis: “Intr-o lume unde forta gravitatiei este mica si oamenii slabi zboara in cer, Constantine nu a parasit niciodata apartamentul in care locuieste cu tatal sau Atanas. Dar intr-o zi, frumoasa stewardesa care se muta in bloc ii va schimba viata lui Constantine pentru totdeauna.”

Kevork Aslanyan (Sofia, Bulgaria, 10/10/1985) a absolvit in 2009 Academia Nationala de Teatru si Arte Frumoase din Sofia, sectia Editare Film si TV, si a lucrat apoi in filmele premiate la nivel international “Shelter” (2010) si “Zift” (2008) dar si la numeroase scurtmetraje.  In paralel a regizat propriile sale scurtmetraje, apoi a urmat Academia de Film din Londra, pe care a absolvit-o ca scenarist si regizor (martie 2012) cu episodul pilot de 12 minute a unei comedii negre - “Brit grit feature film (No White)”, la care a participat si ca scenarist.

Filmul "Getting Fat in a Healty Way" a fost selectat in mai mult de 60 de festivaluri internationale, si a castigat 26 de premii (Filmul Anului, Cea mai buna comedie, Premiul Juriului, Premiul Publicului, Cel mai bun montaj, etc).

La Kinofest, juriul care a luat decizia a fost format din: Alexandra Paun (scenarist si producator independent de film), Daniel Sur (scriitor, expert la Institutul Cultural Roman), Flavia Dima (critic de film). Juriu a motivat adstfel alegerea: pentru curajul de a crea un viitor distopic, un Fantesy retro atat de nostim, si in conditii de buget limitat. Pentru originalitatea si creativitatea povestii, si pentru umor.

La Competitia de Animatie, premiul a mers catre scurtmetrajul frantuzesc "THE BOLT CONNECTION”, de 7 minute. Autorii sunt: Nicolas Lebas, Claire Cartier, Mathilde Dourdy, Thibault Grunenberger, Maurine Lecerf, Shih-Hui Pan. Este o productie proaspata, din 2018, iar Kinofest a fost premiera internationala, la care a si castigat primul premiu; dar suntem foarte siguri ca nu este ultimul! Hotararea juriului a fost unanima!

Synopsis: “Dupa un raid care se termina prost, un robot firav, soferul unui robot mafiot, ajunge sa se afle in posesia prazii care nu ii era destinata: o inima umana. Tentat de oportunitatea de a fi ca sefii sai, isi pune lui inima, descoperind senzatia de a fi viu. Dar acele scurte momente de viata au un pret.”

Autorii sunt absolventi ai scolii  Supinfocom Rubika (din valencienne, Franta) cu licenta in regie digitala.

Membrii juriului de animatie sunt: Alexandra Paun (scenarist si producator independent de film), Radu Tinc (art-director si proprietar al Meka Studio), Andrei Cotrut (ilustrator, art director), Sorin Pintilii (animator), Emil Plesca (graphic designer). Motivatia juriului a fost: filmul este o mica bijuterie – cu design inspirat de Art Deco-ul anilor '20. Povestea este o intorsatura noua, originala, a viziunii robotice care apare in animatii. Regia si montajul sunt foarte bune, filmul este dinamic, bine taiat, nu plictiseste. Animatia este unitara si expresiva, si reuseste sa mentina acelasi nivel al calitatii pe intreaga durata a filmului. Povestea este coerenta.

Cea mai Buna Animatie Online a fost votata de catre public pe canalul Youtube/Kinofest. Scurtmetrajul "RISE" de Jannerson Xavier a adunat cele mai multe aprecieri, dintre filmele finaliste. Este o productie din Brazilia, din 2018, o premiera internationala care s-a petrecut la Kinofest.

Synopsis: din inima Gaiei la portile lui Empyrean: aceasta este calatoria umana. Indiferent daca cauta siguranta sau Cosmosul, impulsul major care misca umanitatea este acelasi care o duce mai sus. Filmul este o oda a nazuintei umane de a ajunge in ceruri, si a minunatiilor construite pornind de la acest vis.

Absolvent in publicitate al Universitatii din Sao paolo, Jannerson a lucrat ca designer si copywriter in agentii de publicitate digitala si in social media, in Sao Paolo, inainte de a ajunge sa cunoasca lumea extraordinara a animatiei si a graficii motion. In 2013 a fondat studioul Histeria! Cu partenerul sau Daniel Kano, si de atunci, scrie si regizeaza toate productiile studioului.

Vizualul campaniei media a festivalului este semnat de Meka Studio (Radu Tinc).

Festivalul International Kinofest este organizat de Asociatia Kinofest, fara nici un sprijin guvernamental, sau de la vreuna din institutiile de stat din Romania (C.N.C, Ministerul Culturii, A.F.C.N, A.R.C.U., Primaria Bucuresti, etc). Festivalul nostru a fost refuzat timp de 12 ani de la sprijin si finantare din partea statului roman.

Parteneri in 2018: Radio Impuls, Institutul Francez din Romania, MIYU.FR, Zile si Nopti, IQads, Urby App, Romania Pozitivă, Yotransfer, Modernism, Cinefan, Aarc.ro, Revista Comics, Buzznews, Transylvania Today, Upnews, Cluj Insider, ClujToday, Copilarie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related