Asta patesti cand compari baconul cu avocado

Asta patesti cand compari baconul cu avocado
sursa foto: bbc

Bun, facem o pauza de la lucrurile serioase, ca sa ne asiguram ca nu o luam razna pe final de saptamana. Iar in pauza asta, fie beti o cafea, fie aflati ce fac unii care vand cafea. E vorba de Costa Coffee, niste cafegii britanici care au facut un spot radio putin mai sententios decat era cazul. 

Publicitarii romani au tot pledat, in timpul seriei noastre despre publicitatea pe radio, pentru curaj si responsabilitate ”in aer”. Dar nu la asta s-au referit. Pe scurt, spotul a indraznit sa spuna adevarul: ca baconul si briosele proaspete sunt mai bune la micul-dejun decat avocado-ul. Mai exact, ca avocado-ul e ok, insa nu-l poti manca decat in primele 10 minute, ca apoi se strica.

Conform BBC, doi ascultatori au luat-o personal si au facut plangere la watchdogul britanic de publicitate, Advertising Standard Authority. Iar cei de acolo, un pic mai ageri decat CNA-ul nostru, de pilda, a hotarat ca cei doi ascultatori alergici la bacon si tot ce-i bun pe lumea asta au dreptate.

Spotul a fost scos, avocado-ul ramane in topul preferintelor britanicilor, insa e interesant cum s-au aparat reprezentantii Costa Coffee: au pus spotul radio pe seama impredictibilitatii avocado-ului. E vina lui!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related