Atelier de fotografie street & urban cu Vlad Eftenie

Atelier de fotografie street & urban cu Vlad Eftenie

Începând cu luna noiembrie, ​Laboratorul de Artă dă startul unor ateliere în mai multe zone artistice, de la teatru, dans, muzică, fotografie.

Atelierele se adresează atât celor care și-au urmat până acum pasiunea ce nu le-a dat pace, cât și celor care nutresc o curiozitate, o atracție către aceste arte și au curajul să pornească la drum, în această călătorie de explorare.

Prima călătorie este în lumea fotografiei, alături de ​Vlad Eftenie​.

Atelierul de fotografie street&urban propune apropierea și deschiderea observatorului, în plan uman, spre acele dimensiuni greu accesibile ale spațiului urban și arhitectural înconjurător. Vom dezvălui ingredientele care alcătuiesc multitudinea de planuri ale orașului, sub incidența temelor compoziționale specifice fotografiei de stradă.

Atelierul de fotografie street&urban se va desfășura în 3 acte :

Începe cu o prelegere despre oraș și ingredientele sale, viziune fotografică, compoziție, timp, emoție, moment de grație, imersiunea fotografică și portretul urban – concepte dezvoltate după o metodă proprie de lucru și studiu teoretic. Se vor introduce concepte specifice genului de fotografie prezentat, se va aborda tehnica fotografierii în oraș și se vor analiza imagini ale genului fotografic urban. (Această întâlnire va avea loc luni, 19 noiembrie, de la orele 18.00, desfășurare – 3 ore).

Partea a doua – individuală, este dedicată abordării fotografice practice a orașului, într-o reală imersiune urbană. Va fi o ocazie de confirmare și de descoperire a misterelor locurilor parcurse, de conștientizare a valorilor cadrului cotidian și a propriilor reacții în fața acestora, prin exercițiu fotografic. (Între cele 2 întâlniri, fiecare participant descoperă orașul prin propriile fotografii).

În partea a treia se vor analiza portofoliile participanților prin discuții libere menite să îmbogățească, prin prisma viziunii fiecărui participant, cunoașterea ora șului și înțelegerea aprofundată a genului Fotografic street&urban (Această întâlnire va avea loc luni, 26 noiembrie, de la orele 18.00, desfășurare – 3 ore).

Este necesar ca fiecare participant să dețină fie un aparat foto digital, fie un telefon mobil. Atelierul se încheie cu o expoziție ale celor mai bune fotografii realizate de participanți, expoziție ce va putea fi admirată de toți cei ce pășesc în spațiul creativ - Qreator.

19 noiembrie și 26 noiembrie, începând cu orele 18.00, vă invităm cu drag să ne bucurăm de un context creativ și practic în arta fotografiei.

 

Vlad Eftenie este lector dr. arhitect al UAIM București, autor al unor numeroase studii teoretice având ca subiect fotografia street&urban, autor al unor numeroase expoziții de fotografie, premiat în cadrul Sony World Photo 2014, propune și susține numeroase workshopuri cu natură experimentală în domeniul fotografiei street&urban.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related