Apel al principalelor asociații din industria de marketing și comunicare pentru apărarea libertății de exprimare artistică

Apel al principalelor asociații din industria de marketing și comunicare pentru apărarea libertății de exprimare artistică

Principalele organizații ale industriei de marketing și comunicare din România, UAPR – Uniunea Agențiilor de Publicitate din România, IAA – International Advertising Association, IAB – Interactive Advertising Bureau RAC – Romanian Advertising Council și ADC*RO – Art Directors’ Club România, care reprezintă peste 300 sute de companii active în mediul de afaceri (agenții de publicitate, clienți și instituții media) solicită clasei politice și reprezentanților instituțiilor statului să nu intervină nejustificat în bunul mers al industriei prin inițiative și măsuri de natură să intimideze libertatea de exprimare și care aduc aminte de o perioadă a istoriei României pe care o vrem cu toții depășită, în care cenzura a jucat un rol esențial în mecanismele de opresiune a liberei exprimări.

De asemenea, semnatarii acestui demers atrag atenția că orice precedent poate deveni periculos și poate limita libertatea de exprimare artistică, într-un domeniu care este reglementat de legislația în vigoare, aliniată la standarde europene, la care se adaugă mecanisme de auto-reglementare funcționale ale industriei.

Facem apel la profesionalism, responsabilitate și dialog și susținem ferm și de ori de câte ori va fi nevoie libertatea de exprimare, piatră de temelie a oricărui stat democratic.

Vă mulțumim în numele membrilor organizațiilor semnatare:

UAPR – Uniunea Agențiilor de Publicitate din România
IAA – International Advertising Association
IAB – Interactive Advertising Bureau
RAC – Romanian Advertising Council
ADC*RO – Art Directors’ Club România

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Subiecte

SectiuneRelated