Ada Condeescu, Bogdan Dumitrache și Bogdan Mustață, în Juriul KINOdiseea 2018

Ada Condeescu, Bogdan Dumitrache și Bogdan Mustață, în Juriul KINOdiseea 2018

Cea de-a 10-a ediție a Festivalului Internațional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea va avea loc la București, în perioada 8-13 noiembrie. Competiția internațională de lungmetraj de anul acesta va fi jurizată de actorii Ada Condeescu și Bogdan Dumitrache și de regizorul Bogdan Mustață.

Ada Condeescu a studiat actoria la UNATC din București. Și-a făcut debutul în film în cunoscutul și premiatul „Eu când vreau să fluier, fluier” (regia Florin Șerban), care a avut premiera la Berlinale în 2010. Pentru rolul din „Loverboy”, a primit premiul „The Heart of Sarajevo”, un an mai târziu, și tot pentru interpretare „Cea mai bună actriță” la Lithuania Film Festival. În 2013 a primit The Shooting Stars Trophey la Berlinale. A făcut parte din juriile unor festivaluri europene din Polonia, Bulgaria, Bosnia Herzegovina sau Belgia.

Bogdan Dumitrache s-a născut în mai 1977 la Bucureşti şi a absolvit Academia de Teatru şi Film în 1999. A debutat ca actor pe scena teatrului ,,Constantin Nottara” în anul 2000, dar a renunţat repede la teatru în favoarea filmului. Bogdan a jucat în câteva dintre cele mai titrate lung şi scurtmetraje ale momentului: ,,Trafic”, regia Cătălin Mitulescu, ,,Moartea domnului Lăzărescu”, regia Cristi Puiu, ,,Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, regia Cătălin Mitulescu, ,,Portretul luptătorului la tinereţe”, regia Constantin Popescu, ,,Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, regia Adrian Sitaru, ,,Poziţia copilului”, regia Călin Peter Netzer. Devenit cunoscut publicului larg datorită rolului din serialul ,,În derivă”, Bogdan a câştigat aprecierea criticilor pentru rolul lui Alex din filmul ,,Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, pentru care a primit Leopardul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno în 2011. Acelaşi an îi aduce lui Bogdan Premiul GOPO pentru rolul Laurian Haşiu ,,Leu” din filmul ,,Portretul luptătorului la tinereţe”.

Bogdan Mustață este unul dintre regizorii promițători ai noii generații, premiat cu Ursul de Aur pentru scurtmetrajul "O zi bună de plajă" în 2008. A debutat în lungmetraj cu filmul "Lupu", care a beneficiat de sprijinul unor instituții precum Sundance Institute sau Cannes l’Atelier și prezentat în premieră în competiția festivalului de film de la Sarajevo în 2013. Cel mai nou film al sau, “My life rehearsed in one leg” (2018) este un film experimental 3D proiectat deja în cadrul Festivalului Internațional de Film de Dans Bucuresti și Les Films de Cannes a Bucarest, urmând a fi proiectat în cadrul Steropsia (eveniment internațional dedicat 3D, XR, AI organizat de Hollywood-based Advanced Imaging Society & VR Society) concomitent cu continuarea seriei de proiecții în București, în spațiul alternativ pus la dispoziție de CINETic.

Cele mai bune 9 filme pentru copii ale anului vor putea fi urmărite în premieră națională în competiția internațională a festivalului, împreună cu 5 calupuri de scurtmetraje pentru diferite categorii de vârstă și singurul film românesc pentru copii realizat în ultimii ani. Filmele din festival vor rula la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro și la Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Juriul Competiției de Scurtmetraj va fi compus anul acesta din actrița Laura Marin, criticul de film Georgiana Mușat și regizoarea Andreea Lăcătuș.

Laura Marin a absolvit Academia de Teatru și Film din București în 2012, secția Arta Actorului. A activat în teatrul independent timp de doi ani. După roluri pe scenă, în scurtmetraje și publicitate, de patru ani activează în domeniul producției publicitare și de film. În prezent, Laura este freelancer.

Georgiana Mușat e critic de film - scrie pentru Acoperișul de Sticlă, Scena 9, Revista FILM, FILM Menu și studiază filmologia la UNATC.

Andreea Lăcătuş a absolvit în 2017 masteratul „Arta Regiei de Film” la UNATC București. Lucrează ca regizor în regim independent și dezvoltă programe artistice și educaționale în cadrul Asociației inCAP.

Scurt-metrajele din competiția internațională KINOdiseea sunt grupate în jurul a cinci nuclee tematice adresate tinerilor de diferite vârste – de la cei mici (3-6, 6-9, 9-12, 12-15 ani) la cei mari (15-18 ani).

Festivalul KINOdiseea va debuta pe astăzi, la Cinema Pro,  cu așteptata animație franceză „Colț Alb”,  în regia lui Alexandre Espigares,  considerată a fi cea mai fidelă adaptare a cărții lui Jack London. Filmul care va închide cea de-a X-a ediție KINOdiseea, proiectat imediat după gala de închidere este îndrăgita animație Anastasia, în regia lui Gary Goldman și Don Bluth.

 

Gala de Premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie. 

Festivalul Internațional de Film KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Uniunii Cineaștilor din România, finanțat de Primăria Sector 3.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Radio România Cultural, Agerpres, Wall Street, Romania Journal, Kudika, Garbo, acasa.ro, IQads, SMARK, Cinemagia, MovieNews, CineFAN, AARC, Blog de Cinema, copilul.ro, clopotel.ro, Sunt părinte, 9vrem părinți, PRwave, Iqool, Ceașca de Cultură, România Pozitivă, Bucharest City App, Feeder, 100 de locuri, inoras.ro, Coțofana Urbană, bucuresteni.ro, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Comics Didactic, Parenting Academy, Qbebe, Revista Margot, Gokid, Centrul de Parenting, Ani de Școală, Sfatul Mămicilor, Kidmagia, Mamă de profesie.

 

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related