Cinémathèque Jean-Marie Boursicot, cea mai mare colectie de spoturi comerciale din lume, are nevoie de sprijin

Cinémathèque Jean-Marie Boursicot, cea mai mare colectie de spoturi comerciale din lume, are nevoie de sprijin

Cea mai mare librarie de spoturi comerciale din lume, detinuta de Jean-Marie Boursicot, are nevoie de sustinerea publicului. Colectia, care insumeaza in jur de 1,2 milioane de reclame reprezentand peste 2.860 branduri, provenind in principal din Franta, dar reprezentand majoritatea zonelor geografice, a avut de suferit in urma unei inundatii in anul 2015. La 3 ani de la eveniment, Jean-Marie Boursicot lanseaza un apel public in forma unei campanii de crowdfunding, prin care cere sprijin in procesul de restaurare digitala a colectiei. 

Arhiva cuprinde in proportie de 60% filme pe pelicula, 30% regasindu-se pe casete video; procentul ramas de 10% se afla pe suporturi digitale; astfel, peste 90% din colectie necesita conditii speciale de curatare si intretinere pentru a putea fi digitalizata. Jean-Marie Boursicot precizeaza ca circa 100.000 de reclame s-au pierdut definitiv pana in prezent.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related