[Crafted Outfit] O uniformă de anduranță cu look profesionist și-un bonus atașat, gândită de Ștefan Roșioru

[Crafted Outfit] O uniformă de anduranță cu look profesionist și-un bonus atașat, gândită de Ștefan Roșioru

Culorile și designul unei uniforme de lucru sunt importante, dar confortul și rezistența la munca de zi cu zi ar trebui să primeze. De aici a plecat Ștefan Roșioru în gândirea outfitului "Enduro", care nu face vreun sacrificiu nici la capitolul estetică.

Ștefan este content editor la un magazin de echipamente de protecție, înțelege cam ce nevoi are un meseriaș "care nu lucrează în șort și papuci", astfel că outfitul lui vine dotat cu: buzunare încăpătoare în față, laterale și pe spate, întărituri în genunchi, la coate și umeri (preferabil din tercot, material rezistent la murdărie și abraziune) sau găici pentru unelte aplicate la brâu. Pentru că, în timpul liber, cochetează cu pixel art-ul, Ștefan a adăugat și un bonus: o propunere de badge în 8bit.

Nestrăin nici de meșteșugit, plănuiește să construiască un euro-palet dintr-o masă de lemn masiv. Și să ne imaginăm că, atunci când se va apuca, va trece prin magazinele Leroy Merlin, unde, înainte să ceară asistență, va petrece câteva minute bucurându-se de priveliștea unor outfituri foarte familiare.

Grăbește-te să înscrii propriul design până pe 2 decembrie și ai șanse să treci prin aceeași experiență. Consultă brieful, apoi feedbackul reprezentanților Leroy Merlin, echipează-te cu kitul de participare și dă drumul la imaginație. Cele mai bune 3 schițe de outfituri vor fi recompensate cu premii în valoare totală de 2.500 de euro, lucru deloc de neglijat.

 

De când cu designul

Am început să mă joc cu Photoshop și Illustrator mai mult de curiozitate, acum câțiva ani. Spre deosebire de designul “analog”, mediul digital îmi permite să îmi exteriorizez ideile în fel și chip, într-o largă varietate de rezoluții! Dacă vorbim despre rezoluții mici, în timpul liber cochetez cu pixel art: mă atrage conceptul “do more with less”. Pentium II la putere! (Designul meu include și o propunere de badge în 8bit, bonus)

În rest, încerc să creez orice, în orice mediu disponibil, fie că vorbim despre mediul vizual, auditiv sau în tigaie.

Ca activitate lucrativă, sunt content editor pentru Tresa, magazin de echipamente de protecție.  Am avut ocazia să descos domeniul de work safety, și am prins ceva experiență în materie de echipamente de lucru, caracteristici și elemente utile oricărui meseriaș care nu lucrează în șort și papuci.

 

Despre competiție

Mi-a apărut în Facebook feed o postare legată de acest concurs și imediat mi-a trezit interesul. Ce mi-a trecut prin cap? “Cum ar fi să ajung prin Leroy Merlin să-mi caut șuruburi pentru raftul din bucătărie, și să fiu înconjurat de asistenți de vânzări care poartă outfiturile mele?” Logic, în secunda doi am descărcat brieful!

 

Abordarea briefului

Croiala ineficientă ar fi probabil prima grijă a consultanților de vânzări Leroy Merlin. Desigur, culorile și designul pot încânta vederea, dar pentru orele lungi de muncă în depozit, utilitatea și confortul ar trebui să primeze.

De ce Enduro? Pentru că trebuie să îndure! De la început mi-am propus să dotez outfitul Enduro cu întărituri în zonele predispuse la uzură, precum coatele și genunchii. Pentru munca pe brânci, cum s-ar zice!

Tercotul de densitate mare rezistă la murdărie și abraziune, deci ar fi o opțiune ideală. Nu cunosc formula moleculară a tercotului, dar e de ajuns să folosesc culoarea gri închis pentru a-l demarca pe croiala uniformei:)

Apropo de crafted fashion, în primul rând buzunarele multifuncționale ar fi binevenite. Mă refer aici la fermoare, suportul de pix/surubelniță pe picior, la îndemână, plus găicile pentru ruletă, cutter, clește, toate cele necesare.

Dacă vorbim despre utilitate și design modular, jacheta de iarnă este dotată cu glugă și mâneci detașabile cu fermoar. De la jachetă la vestă în doi pași simpli, acoperim 2 anotimpuri lejer cu un singur articol vestimentar. Do more with less!

 

Curentul Do-It-Yourself. Te-ai încadra în categoria micilor meșteșugari amatori? 

Nu consider DIY un “curent” sau un trend. Este probabil punctul de întâlnire pentru nevoie (nevoia de a repara, de a ușura viața de zi cu zi) și plăcerea de a lucra ceva cu mâinile. Ce-și face omul cu mâna lui se cheamă bricolaj!

Nu aș câștiga premiul pentru cel mai competent meșter din țară, dar mă străduiesc. Ca proiect de viitor, aș vrea să construiesc un euro-palet dintr-o masă de lemn masiv. Vă țin la curent!

 

Către jurați și către public

Sună foarte bine acest tip de outsourcing al procesului creativ, mai ales pentru un domeniu atât de puțin picant precum... uniformele de lucru. Sper ca propunerea mea să ofere cel mai bun echilibru între estetic și utilitar!

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related