Showcase Dokstation la Linked Culture 2019 - filme despre eroi punk și vedete pop

Showcase Dokstation la Linked Culture 2019 - filme despre eroi punk și vedete pop

Mai sunt câteva zile până la Linked Culture 2019, conferința de management și marketing cultural care pune față în față operatori culturali din instituții publice sau private, producători și artiști cu operatorii culturali din zona de centru și vest a țării.

Cea de-a treia ediție a evenimentului vine cu o noutate: proiecții de film documentar din oferta DokStation (Documentary Film Festival), singurul festival de documentare muzicale din București, conceput să atragă comunități largi din diverse sectoare ale capitalei, combinând două dintre cele mai populare arte - filmul și muzica - , prin proiecții de filme documentare muzicale, discuții, concerte și ateliere pentru copii și tineri.

Proiecțiile sunt găzduite de Sala Studio a Casei Artelor (str. Augustin Pacha nr. 8) în data de 21 martie, începând cu ora 18:30, iar accesul publicului la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.

 

HANSA STUDIOS: BY THE WALL 1976 – 90

Regia: Mike Christie / Marea Britanie / 2018 / 90 min
Distribuție: Barry Adamson, Blixa Bargeld, Bono, David Bowie, Nick Cave, Martin Gore

Puține studiouri de înregistrări din lume se pot lăuda cu lista incredibilă de muzicieni care au trecut pragul Hansa Studios. Localizat în Potsdamer Platz, la câțiva metri de Zidul Berlinului, studioul s-a situat, încă din primii ani de activitate, la granița fizică și metaforică dintre vest și est.

Aici, David Bowie a scris despre Zid în piesa „Heroes”, în timp ce Iggy Pop a înregistrat „Lust for Life” și a compus „The Passenger”, piesă ale cărei versuri sunt inspirate de călătoriile pe rutele berlineze U Bahn și S Bahn. Au urmat alți numeroși artiști internaționali de renume, printre care Depeche Mode, Nick Cave, Marillion și U2 – sesiunile de înregistrări pentru albumul „Achtung Baby” au reprezentat capitolul final al celor 20 de ani de existență Hansa Studios.

 

TWO SEVENS CLASH: DREAD MEETS PUNK ROCKERS

Regia: Don Letts / Marea Britanie / 2017 / 45 min
Distribuție: Viv Albertine, Chrissie Hynde, Billy Idol, John Lydon, Shane MacGowan, Bob Marley

Ce legătură există între punk și reggae? Pentru a afla răspunsul la această întrebare, ne întoarcem în 1976, la Roxy Club din Londra, unde-l găsim pe DJ-ul rezident, Don Letts. De origine jamaicană, cu o viață întreagă dedicată muzicii, Don Letts are propria poveste despre dub, ritmuri și revoluție – ingrediente ale legăturii puternice dintre punk și reggae, cu consecințe observabile și în prezent.

Un documentar despre muzica și cultura reggae din Londra, în 1977, filmat cu o cameră Super 8, chiar de către Don Letts, în care îi întâlnim pe Richard Branson, Neneh Cherry, Paul Cook, Sly Dunbar, Paul Weller, John Lydon, Joe Strummer, Siouxsie Sioux, Lee ‘Scratch’ Perry și alții.

Laureat la Grammy cu documentarul The Clash : Westway to the World (2000), Don Letts este cunoscut ca videograf al legendarei trupe The Clash, precum și ca regizor de videoclipuri pentru trupele The Psychedelic Furs, The Pretenders sau Elvis Costello.

Biletele pot fi achiziționate în format electronic .

 

Parteneri: Danone, Cramele Recaș, Apa Aur’a, In Thyme
Partener de ospitalitate: Fornetti
Parteneri media: IQads, SMARK, Revista ALTFEL, Agerpres

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related