Colaborarea dintre Elveția, România și Germania - Cover Me de Dubokaj, Lee Scratch Perry și Schlachthofbronx

Colaborarea dintre Elveția, România și Germania - Cover Me de Dubokaj, Lee Scratch Perry și Schlachthofbronx

 „Cover Me a fost punctul culminant, apogeul sesiunii de la Laboratorul Secret al lui Lee Scratch Perry din Elveția. Atât eu, cât și Lee, am fost foarte încântați după ce am înregistrat cântecul și am vrut să-l ascultăm iar și iar. Și acum, în 2022, Schlachthofbronx din Munchen au dus piesa la un alt nivel, pentru cluburile de digital dancehall electronic.”, Dubokaj.

Cover Me este dub alpin, melodia, inițial, o versiune a piesei Trimoto Calim, de pe LP-ul Alpine Dub, lansat de Dubokaj în 2016, a găsit un nou sens și direcție, cu ajutorul magiei lui Lee „Scratch” Perry. Lee Perry invocă prin poezia sa simbolurile străzilor, ucigași cu arme de foc și situația războaielor aflate în desfășurare în lume, foarte asemănătoare cu mesajul din hiturile sale clasice precum Police and Thieves and Zion’s Blood.

SmartlinkSpotifyApple MusicBandcampDeezerYoutube MusicTidalAmazon Music.

Schlachthofbronx, duo-ul de DJ/producători din München, Germania, sunt de mult timp pe harta sonică pentru muzica lor de club futuristă, de la hip hop, reggae către electronica, footwork, grime, dancehall și miami bass, au oferit piesei Dubokaj & Lee Scratch Perry Cover Me un tratament personal.

Remix-ul lor preia melodia Cover Me și o duce într-o direcție de club, în stilul albumului Haul & Pull din 2017, și a colaborarilor uimitoare cu: Gonjasufi, Warrior Queen, Riko Dan și Otto von Shirach.

Vocea colată a lui Lee Scratch Perry și sintetizatoarele ciopârțite călăresc ritmul mecanic fantastic stabilit de maeștrii din München.

Mouthwatering Records, cu sediul în Elveția, în parteneriat cu casa de discuri din Transilvania, The Sound of Art to Come, prezintă cu mândrie primul remix al lui Dubokaj și Lee Scratch Perry de pe albumul Daydreamflix – Cover Me by Schlachthofbronx.

Ecourile munților elvețieni sunt traduse de chirurgul electronic Dubokaj într-o sesiune de soundclash cu regretata legenda jamaicană, Lee Scratch Perry aka Mighty Upsetter. Daniel Jakob alias Dubokaj alias Dejot, jumătate din Filewile, este un artist și producător care colaborează cu artiști dub și hip-hop din întreaga lume: Fortune Shumba, Mike Ladd, Pressure Drop și Dawn Penn. De-a lungul anilor, el a scos în mod constant sunete, și  remixuri extrem de personale la propria sa casă de discuri, Mouthwatering Records. De asemenea, a realizat coloane sonore pentru filme precum Das Fräulein, Slumming, On The Line, Der Kameramörder.

Dubokaj are ca fundament de inspirații muzicale sunete foarte sănătoase, de la clasice, precum Revolution Dub a lui Lee Scratch Perry și Return Of The Super Ape, King Tubby Meets The Upsetter At The Grassroots of Dub, Augustus Pablo și Scientist Meets The Space Invaders la mutațiile moderne ale muzicii dub precum Rhythm & Sound, Burial, Disrupt și artiștii și case de discuri contemporane mai abstracte precum Seekersinternational, Equiknoxx și Bokeh Versions. În 2016, a început să experimenteze cu propriul său sunet ambiental, pe care l-a numit Alpine Dub.

Dub ca formă de artă și ca știință este, de asemenea o filozofie, iar Dubokaj extrage procesul fără a imita forma Roots. El decupează și lipește, se joacă cu tempo-uri oscilante, uneori într-o singură melodie – juxtapune field recordings cu sunete din studio.

Toate colajele care ilustrează LP-ul Daydreamflix sunt realizate de Cristiana Bucureci, care este o artistă de colaj din România. Cristiana a debutat cu arta colajului în 2012, cu seria Loud Blood Youth, în colaborare cu o trupă locală de electro-fusion. Pentru proiect, ea a ilustrat 13 piese din mixtape-ul trupei. Colajele ei sunt pașaportul către o dimensiune futurist-decorativă, fiind realizate în tehnici mixte, atât digitale, cât și cut & paste. Artistul a expus la Tel Aviv, la Romanian Design Week, la București, la Timișoara, Cluj și Iași. Unele dintre lucrările ei pot fi vizionate pe instagram.com/cristiana_bucureci/.

Mouthwatering Records este o casă de discuri independentă, care face management și dezvoltare a artiștilor din Elveția, și care lansează o varietate de stiluri, de la Hip Hop la Dubhouse, de la Breakbeat la Soul-Jazz, dar și Dancefloor hits condusă de Andreas Ryser și Daniel Jakob.

The Sound of Art to Come Records este o platformă și o casă de discuri cu sediul în Transilvania, găzduiește regenați ai muzicii Dub, Electronic și Experimental și exploratori din întreaga lume. Adânc în inima Munților Carpați, SoAC transmite din dimensiunea The Shape of Dub to Come. Labelul organizează, colajează și remixează dub-uri și riddim-uri inspirate de coloanele sonore ale filmelor horror.

Ciocnire sonoră Alpine Dub în inima Alpilor Elvețieni în Laboratorul Secret.
Sesiunea Daydreamflix cu Lee Scratch Perry a fost înregistrată în 2017 la laboratorul său secret din munții elvețieni
Produs și mixat de Dubokaj 2017-2021 la Filewile Studio Bern
Remix produs de SchlachthofBronx din Munchen
Masterizat de Adi Flueck la Centraldubs
Colaj realizat de Art Directorul și artista Cristiana Bucureci de la Creionetica

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related