Râzi, enervează-te, plângi, dar votează

Râzi, enervează-te, plângi, dar votează

Aveți puțintică răbdare, urmează video-uri amuzante/interesante/emoționante/ambițioase (pentru toate preferințele). Haideți că mai e puțin până pe 26 mai, când vor fi alegerile europarlamentare, și apoi încă puțin până în noiembrie 2019, la alegerile prezidentiale, și apoi, iar, în mai, anul viitor, la alegerile locale și apoi, iar în  noiembrie, la alegerile parlamentare, și tot așa democrația duios se întrema.

Fiți alături de noi pe drumul ăsta, chiar dacă pare plictisitor uneori. Nu e ușor nici pentru noi să scriem de atâtea ori vot, votează, votare, democrație și alegeri, dar credem că efortul ăsta e important, așa că îl continuăm, cu riscul de a deveni enervanți. 

Plus că mai e foarte puțin până pe 31 martie, să trimiteți ideile voastre (de preferat, de campanii) pentru competiția Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!, care are doua categorii: încurajarea participării la vot (pe core target-ul millennials) și atragerea observatorilor independenți în secții. 

Un grup mărișor de oameni au explicat, până acum, cu multe argumente, de ce e important să votezi, în cele două serii care acompaniază acest proiect, Hai cu votul și Convinge România. Unii au apelat la filosofie, alții la emoții, omenie, solidaritate sau rațiune.

Venim acum și cu câteva argumente video. Cele mai tari campanii de vot de la noi și de la alții. Cu celebrități, tăcere, bălegar, psihologie inversă, istorie, umor și absurd. Orice motiv e bun dacă aduce oamenii la vot. 

În SUA, celebritățile de toate felurile se adună și invocă toate motivele pentru vot.

Și variante cu tăcere:

 Tot în SUA, spotul ăsta a fost foarte popular prin feeduri la vremea lui:

 

Tot cu psihologia inversă, partea a doua:

O animație serioasă:

 Ceva vesel, pentru UE, din 2014:

 Avem și din Moldova un exemplu cu bălegar, realizat de Atelier Sergiu Prodan :

 

Din România, a făcut istorie spotul cu Mihai Viteazul, din 2014:

O analogie de la Mircea Bravo pe înțelesul tuturor:

Și niște Sexy Democracy:

 

Și, la final, de ce votează oamenii din UE în mai:

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Branduri

Sectiune

Dictionar



Branded


Related