Votat, notat, calculat si rezultat. Sub linie am strans 10 propuneri cu potential de a "Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!"

Votat, notat, calculat si rezultat. Sub linie am strans 10 propuneri cu potential de a "Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!"

Circa 130 de inscrieri am primit in intervalul 21 februarie - 31 martie al competitiei "Convinge Romania ca Fiecare Vot Conteaza!", pentru care va multumim si va felicitam. Nu doar noi, ci si ansamblul civic de la care a plecat acest concurs, cu beneficiarul clar Romania, cea in care ne-ar placea sa ne trezim in fiecare zi, daca unele si altele s-ar schimba in bine. Dar necesar e ca aceste schimbari, spunea chiar unul dintre participanti, sa fie vazute mai intai in societatea civila, ca apoi sa ajunga reflectate in politica.

In nota asta s-au echipat si Geeks for Democracy, Funky Citizens, Expert Forum, Forum Apulum si Declic, punand de-o competitie creativa ca niciuna de pana acum. Alaturi de IQads, ei au lansat un apel catre toti creativii dornici sa arate cum creativitatea poate functiona in slujba societatii; s-au cerut idei de campanii creative potrivite in doua categorii: cresterea numarului de participanti la vot (in special din randul millennials) si cresterea numarului de observatori in sectiile de votare (in numar de 19.000 pentru Romania).

Inscrierile au venit, publicul a votat (cu efect de 30% in nota finala), iar in decursul saptamanii trecute, juriul s-a pronuntat (70% din nota finala; s-au implicat si au evaluat: Serban Alexandrescu (Headvertising); Robert Tiderle (Papaya); Catalin Tenita (Zelist Monitor & TreeWorks); Vali Suciu (Jazz Communication & ADC Romania); Paul Kasprovschi (Graffiti PR); Liviu David (Next); Claudiu Dobrita (McCann PR); Crenguta Rosu (DC Communication); Manuela Gogu (MullenLowe); Lorand Balint (PSE Romania); Sorin Tranca (Friends\TBWA); Irina Roncea (Golin); Sergiu Negut (Romanian Business Leaders); Cosmin Pojoranu (Funky Citizens); Septimius Parvu (Expert Forum); Diana  (Forum Apulum); Roxana Pencea Bradatan (Declic).

Iar acum a venit randul unei alte enumerari, a celor 10 castigatori - 5 la categoria de atragere a votantilor si alti 5 la categoria destinata observatorilor independenti. Spoiler alert, cu unul dintre ei va intalniti chiar aici la noi, in mai toate zilele lucratoare.

 

1) Castigatorii categoriei de incurajare a votantilor

Robert Major, cu propunerea "Nu suntem pioni":

 

Teodor Minea, cu 4 propuneri din campania "Schimbari mici":

 

Teodora Puiu, cu propunerea "Like-ul in offline":

 

Alexe Popescu, cu propunerea "Cine rade la urne":

 

Marc Bortun, cu propunerile "Ce crezi" si "Tu alegi":


Topul extins al propunerilor din categoria de incurajare a votantilor poate fi consultat aici.

 

2) Castigatorii categoriei de incurajare a observatorilor

Codrut Baciu, autorul propunerii #CuTreabaLaTara:

 

Username Deni, autorul/autoarea propunerii "Politicienii dau bacalaureatul din 4 in 4 ani!":

 

Natalia Stefanescu si Catalin Gazdac, cu propunerea "Invatam si noi din trecut?":

 

Bogdan Catalin Cazacioc, cu propunerea "Votezi mereu. De data asta fii observator la vot":

 

Andrei Nicolescu si Stefan Prigoreanu, cu propunerea "Baga la vot (Ochii)":

Topul detaliat al propunerilor din categoria observatorilor, aici.
Si un clasament mai general este disponibil aici

Acestia sunt fericitii castigatori ai unor biblioteci actualizate cu 10 seturi de carti tematice, oferite cu sprijinul elefant.ro.

Ce urmeaza, intrebati? Organizatiile initiatoare privesc cu incredere si entuziasm catre faza implementarii; si nu sunt singure, etapa urmatoare fiind sustinuta de organizatia Romanian Business Leaders cu suma de 5.000 de euro

Va tinem la curent privind cele ce vor urma. Dar oricum ar fi, sa nu uitam de urmatorul deadline: votul pentru europarlamentare din 26 mai.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Friends\TBWA

Why work with an agency like FRIENDS\TBWA Bucharest? DisruptionⓇAlmost everyone in the business world knows about disruption, talks about disruption or wants to try it, sooner or later. Well, it’s maybe time... vezi detalii »

ADC*RO

Art Directors Club Romania (ADC*RO) a fost infiintat in 2008 si reprezinta o asociatie non-profit, al carei obiectiv este acela de a promova si de a recunoaste excelenta in creativitate. Art Directors Club Romania... vezi detalii »

Golin Romania

Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, pentru patru ani la rand, titlul de Agentia #1 in topul Biz PR Awards, iar in 2018 premiul pentru Creativitate in PR si doua premii pentru... vezi detalii »

MullenLowe

De 29 de ani in Romania, MullenLowe este o agentie de creatie, marketing si brand strategy, care isi propune sa isi pastreze mentalitatea de creativitate antreprenoriala si spiritul dinamic. Agentia se pozitioneaza... vezi detalii »

TreeWorks

Cu o experienta de peste 10 ani, TreeWorks este o companie specializata in crearea de prezente online si solutii web complexe, numarand peste 200 de proiecte realizate pentru clienti romani si straini. Principala... vezi detalii »

Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related