[CIVIC 5D in haine noi] 6 inscrieri felurite de la Florin Olariu: "Am pornit de la ce-as vrea eu sa vad pe modelul Civic"

[CIVIC 5D in haine noi] 6 inscrieri felurite de la Florin Olariu: "Am pornit de la ce-as vrea eu sa vad pe modelul Civic"

Florin Olariu e student la Arhitectura in Iasi si intalnirile lui cu designul l-au facut sa se alature si competitiei CIVIC 5D Design Challenge, care se apropie de deznodamant. Primul pas: inchiderea inscrierilor pe 8 iulie. Publicul si membrii juriului se vor pronunta pana in 15 iulie, iar anuntul castigatorilor are loc fix de azi in doua saptamani.

Acum, ca suntem la curent cu toatele, va trimitem neobosit catre brieful competitiei si catre feedbackul primit pe cale de jurati, iar in continuare vedem cum a abordat Florin in plan grafic personalitatea modelului Honda Civic 5D.

El ne povesteste ca s-a pus in ipostaza de cumparator si a plasat pe masina designurile care l-ar cuceri. S-a inspirat, intre altele, de elemente precum geometria fagurelui de albine, patternul unei explozii de confetti sau cel al unei retele web cu look de labirint. Cum a ajuns la ele, imediat mai jos. 

 

Despre tine

In prezent sunt student in anul 3 la Facultatea de Arhitectura din Iasi. Natura facultatii m-a facut sa vin in contact cu designul cu care am inceput sa ma "joc" de vreo 3 ani. Am 22 de ani, sunt un spirit liber si dornic sa creeze ceva autentic si original.

 

CIVIC 5D Design Challenge. Prima impresie

Am aflat de competitie prin intermediul paginii de Facebook si mi-am zis "ce tare ar fi sa creez designul care sa fie imprimat pe o masina"!

Cu trecerea timpului, am mai participat la competitii creative, pentru a capata niste experienta. Asta tine si de motto-ul meu in viata - nu am nimic de pierdut . Am zis ca am o sansa acolo, cat de mica, sa castig. Oricare ar fi deznodamantul, eu m-am bucurat sa creez :)

 

Abordarea briefului

Provocarea a constat in faptul ca acelasi design trebuia sa cuprinda elemente care sa exprime atat eleganta, indrazneala, dar si sportivitate. Am ales sa pornesc de la ce-as vrea eu sa vad pe modelul Civic, m-am pus in ipostaza de cumparator.  

Nu am vrut sa rezulte ceva foarte complicat care sa distraga atentia de la imaginea de ansamblu a masinii. Modelul Civic transmite deja vizual o imagine curata si placuta, asa ca m-am gandit cum sa aduc ceva in completarea acesteia.

Primul design a fost "Honeycomb". In acest caz, am plecat de la structura de fagure, un element geometric care a reprezentat mereu pentru mine conceptul de completitudine, si am vrut sa-l integrez in imaginea masinii printr-o structura care porneste de la roata si se alungeste spre spatele masinii pentru a reda iluzia de miscare si cand masina sta pe loc.

Am facut si o a doua versiune pentru "Honeycomb". Aici am tratat suprafata diferit, accentuand zonele pline. Jocul astfel creat isi propune sa redea fluiditatea in miscare.

Pentru designul "Happy Confetti" am plecat de la ideea de explozie de veselie. Cromatica este simpla, iar figurile de forma neregulata au menirea de a da un suflu relaxat si jucaus masinii.

Cand am conceput designul pentru "Doodle" am luat in considerarea latura funny a vietii si zambetul care ar aparea pe fata multor oameni in momentul in care ar vedea acele figurine haioase imprimate pe o masina care merge prin oras. Astfel, masina devine un punct de atractie in contrast cu monotonia din trafic.

Designul meu favorit dintre cele inscrise e "Connected". Ideea din spate este simpla in aparenta, dar complexa in substraturi. De la distanta, modelul de pe masina pare un labirint. Daca te apropii, il poti asocia cu o retea care te duce cu gandul si la tehnologia din spatele masinii, dar si la conexiunile ce se stabilesc intre oameni. Designul este subtil si te invita sa il analizezi mai indeaproape.

Ultima idee inscrisa, "Run", a pornit de la dorinta de a concepe ceva din culori vibrante care sa transmita ideea de miscare. Liniile simple in nuante vii ofera o dinamica masinii in orice moment.

 

Iti plac masinile? Conduci? Personalitatea ta in trafic

Imi plac masinile, cand eram mai mic visam sa ajung sa creez designul pentru una de la zero. Conduc destul de des si o fac de aproximativ 4 ani. Condusul, pentru mine, e o activitate relaxanta mai ales daca e in compania unei masini potrivite. Cel mai mult imi place sa conduc in ploaie. In trafic, sunt calm indiferent de context, poate cu unele exceptii odata la ceva timp, cand ma mai agit, insa sunt tipul de om care se bucura de cursa.

 

Catre jurati

In primul rand, le multumesc pentru sansa de a ne pune amprenta pe o Honda Civic. In al doilea rand, sper sa gaseasca lucrarea castigatoare printre ideile inscrise de mine :)) 

 

Catre public

Publicului i-as spune ca m-am daruit in procesul de creatie a ideilor inscrise, ca m-am distrat in timp ce le-am facut si ca sunt mandru de ele. Sper sa le placa macar una dintre ele :D

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Companii

Branduri

Oameni

Sectiune



Branded


Related