Exploratist a promovat producatorii de film romani @ The American Film Market

Exploratist a promovat producatorii de film romani @ The American Film Market

Exploratist, alaturi de Asociatia Creative Romanian Film Makers, au sustinut 7 companii de productie la cea de-a 28-a editie a Targului International “American Film Market" din California, prin implementarea end to end a Pavilionului National si promovarea online a brandurilor.

The American Film Market este considerat cel mai eficient targ de dezvoltare de proiecte, achizitie productie si networking din intreaga lume. In fiecare an, peste 7000 de profesionisti din 70 de tari incheie deal-uri care insumeaza peste 1 miliard de dolari.

Participantii AFM au luat parte la 50 de masterclass-uri, conferinte si prezentari si s-au conectat cu leaderii industriei de film independent, printre care regizori, scenaristi, directori de festival, agenti, dezvoltatori, producatori si jurnalisti.

Creative Romanian Film Makers au fost expusi in sectorul The Market, pe o suprafata de 66 de mp, alaturi de alte 400 de companii de productie, distributie și vanzari.

"Am urmarit o coordonare precisa a tuturor fortelor implicate - de la partenerul extern responsabil cu amenajarea spatiului de expunere, echipa de productie video pentru realizarea continutului creativ, echipa de digital pentru promovarea integrata pe online, echipa de productie care a asigurat toate materialele de promovare offline, pana la clientii finali si maximizarea fiecarei intalniri de business din cadrul targului." Andreea Zaharescu (Project Manager @ Exploratist).

 

Romania a prezentat cea mai generoasa oferta din Europa, propunand o rambursare de pana la 45% pentru productiile internationale filmate in tara.

"AFM este un loc excelent pentru concretizarea unor noi proiecte. Romania ofera de un an de zile faciltati fiscale de productie la nivelul tuturor tarilor din lume si acest lucru a atras un mare interes asupra tarii noastre din partea producatorilor internationali.", spune Alien Film Entertainment.

 

 

"Este unul dintre cele mai importante hub-uri de proiecte de film unde poti intalni decision-makeri. Noi am avut peste 50 de intalniri in doar 7 zile." IDEA FILM

 

"Participarea la AFM a ajutat la cresterea vizibilitatii si promovarea actorilor si talentului romanesc catre pietele din intreaga lume. Castingul, ca si intreaga industrie cinematografica, trebuia aliniat la nivelul standardelor internationale, iar prin prezenta platformei unice in Europa de Est, The Cast List, lansata anul acesta la TIFF, aratam ca in Romania suntem pregatiti sa primim productii de cel mai inalt nivel." Andreea Nicolescu (CEO & Founder TheCastList.com).

 

Printre companiile romanesti de productie la AFM s-au numarat: Alien Films Entertainment, Idea Film Distribution, Retscan, Sirbu Production Film, Webfilms, The Cast List, Clody Design.

Echipele de proiect:

Exploratist / YME Marketing Agency
Andreea Zaharescu - Project Manager
Rares Custura – Customer Experince Executive
Corina Ilie - Digital Manager
Emanuel Olteanu - Digital Strategist
Silviu Andrei Petran - Managing Director

Creative Romanian Film Makers
Mihai Lupu - Director General

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune



Branded


Related