Un film-manifest ca o cutie a timpului

Un film-manifest ca o cutie a timpului

Când alți copii se jucau în fața blocului cu cheia la gât, Nora Agapi descoperea alături de tatăl său o lume fascinantă. Timp de 40 de ani, Ioan Matei Agapi, fotograf și operator de imagine, a străbătut toate colțurile Iașului și a creat o colecție impresionantă de imagini. O lua cu el peste tot și pe fiica sa, de la vernisaje de pictură, la fabrici de metalurgie, de la studiourile TVR, până la petreceri cu actori celebri.

Arhiva familiei Agapi este astazi cea mai mare din România și cuprinde 35 de ore de film pe 16 mm, 21.000 de metri de peliculă, circa 2 milioane de negative. În această colecție personală se regăsesc filmări cu tot neamul Agapi, chefuri cu actori ai epocii, dar și secvențe imortalizate la partid sau petreceri interne, cu Ceaușescu și Ion Iliescu. Multe dintre aceste imagini și momente se văd pentru prima dată în ”Timebox”, un film despre familie, dar și despre România, despre amintirile colective, salvare și supraviețuire. 

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related