Profii sunt noii influenceri

Profii sunt noii influenceri

Daca elevii au sperat in ascuns sa se intample ceva magic ca sa scape de lectiile de fizica, nu, pandemia nu i-a scapat de scoala. Profesorii si invatatorii s-au adaptat din mers si au inceput sa foloseasca internetul ca platforma de predare. Au primit ajutor din multe parti: muzee virtuale, enciclopedii online, mii de carti care au devenit disponibile gratuit. Si cum timpul se dilata de cateva luni saptamani incoace, ramane doar sa vedem cum cheful de invatat se antreneaza si pe timp de pandemie. 

 

Suport grafic pentru lectii de fizica

Cei de la Spoon au gasit o astfel de profesoara de fizica, de scoala generala, si au ajutat-o cu grafica pentru exemplificarea vizuala a fenomenelor fizice din lectie, urmand programa scolara a Ministerului Educatiei. Le pun la dispozitie tuturor in acest link si accepta provocarea de a primi briefuri (la [email protected]) pentru a face si altele. 

 

Fizica povestita

Nu puteam sa fim in zona asta, fara sa il mentionam pe Cristian Presura, fizicianul care preda lectii pe YouTube, unde vorbeste atat despre stele, găuri negre, atomi, viteza luminii şi marginile lumii, cat si de principii de mecanica sau gravitatie. 

 

 

Telescoala

In acelasi timp, reamintim faptul ca Televiziunea Romana sustine lectii pentru elevii de clasa a VIIIa si a XIIa, pe canalele TVR2, TVR3 si pe canalul lor oficial de YouTube.

De asemenea, Ministerul Educatiei pune la dispozitie elevilor licente gratuite in cadrul clasaviitorului.ro, cu acces la aplicatiile G Suite for Education și Office 365 A1. 

O parte din profesori s-au indreptat catre platformele ZOOM, ce au formatul de conferinte video cu o capacitate maxima de o suta de persoane, sau catre Google Classroom.

 

Exista si initiative personale, cum este cazul Cristinei Tunegaru, care se conecteaza cu elevii pe pagina ei de Facebook.

 

 

Mica enciclopedie online

Asociația Eu si Lumea crede ca informatiile de actualitate nu se adreseaza doar adultilor, asa ca au lansat o platforma dedicata elevilor între 6-14 ani cu subiecte generale sau stiri actualizate, adaptate pentru aceasta categorie de varsta, intr-un mod non-formal. Stirile sunt verificate de profesori si scrise de doi studenti romani care studiaza fizica la Oxford si Manchester. 

 

Iata cum, minciuna elevilor de acum cativa ani, prin care cereau parintilor computere, laptopuri sau tablete pentru lectii, nu pentru jocuri, s-a adeverit.  

 

Carti & cursuri online

Editura Humanitas a lansat o biblioteca virtuala de unde se pot descarca gratuit ebook-uri de la autori precum Ana Blandiana sau Virginia Woolf, pana lla Aristofan si Sfantul Augustin.

Alte peste 50 de titluri sunt puse la dispozite pe platforma 1cartepesaptamana

Biblioteca Publica din New York are 300.000 de carti ce pot fi downloadate prin intermediul aplicatiei SimplyE. Totusi, un utilizator poate descarca maxim 3 carti, pentru a nu suprasolicita sistemul.

Scribd a oferit acces tuturor la biblioteca lor online care include milioane de ebook-uri, audiobook-uri, articole si alte informatii, timp de 30 de zile, gratis. 

 

In acelasi timp, Audible a pus la dispozitie o colectie de povesti pentru copii, in sase limbi.

Cat despre cursurile online, ele au devenit un trend de ceva vreme, dar acum avem si mai multe optiuni.

Coursera este poate cea mai importanta platforma de acest gen, cu peste 7 milioane de utilizatori si un portofoliu de peste 600 de cursuri, gratuite sau contra cost, mai ales daca vrei si un certificat. Amintim unul din cele mai populare cursuri de pe platforma - The science of wellbeing, conceput de cei de la Yale University, care poate fi relevant pentru multi in lupta psihologica de supravietuire in izolare.  

Alte platforme complet gratuite care merita urmarite sunt Khan AcademyDuolingo (pentru limbi straine) sau Stanford University Ecorner. Pentru cei care vor cursuri in domenii mai tehnice, tot gratuite, exista MIT (Massachusetts Institute of Technology Video), cu peste 3000 de video-uri sau Code.org pentru programare. NASA a oferit si ea acces la ebook-uri gratuite.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Spoon Media

Spoon a inceput in 2003 ca o agentie de strategie de media dar a evoluat diversificandu-si serviciile catre o agentie de comunicare digitala si media. Obiectivul Spoon este sa combine experienta de analisti de date... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related