Inselatorii pe vremea Covidului, cu binecuvantare de la preoti, vraci si astronauti

Inselatorii pe vremea Covidului, cu binecuvantare de la preoti, vraci si astronauti

Multe bazaconii umblă în această perioadă, prin online și offline, și unii dintre noi râdem (măcar atât), dar oricât de distantate de realitate ni s-ar parea, ele chiar sunt periculoase. De la tot felul de tratamente aparent inofensive cu sirop de ceapa, uleiuri de lavanda si batai metafizice pe genunchi la ore fixe, se trece pe nebanuite in zona clatitului gurii cu apa oxigenata si medicamente inventate de specialisti in iluminism interior. Ca sa nu mai vorbim de produse esentiale, cum ar fi mastile, facute de companii doar cu scop estetic si vandute la suprapret. 

Oricate fapte bune si initiative solidare am aduna, forta e puternica si in partea intunecata. Si profitul din frica si boala e obtinut cu ajutorul celor care poarta costumele binelui, uneori. Nu sunt prajituri in tabara lor, dar au cuburi magice si tehnologii cosmic purificatoare.

Asa e si ImunOcube, acest dispozitiv promovat ca si cum ”ar distruge bacterii si virusuri”. Cubul mai poate ”purifica apa, aerul si alimente. Creste imunitatea si fortifica sanatatea” si este binecuvantat de părintele Adrian Singurov:

 

Oricât de hoax ar părea, cubul cu proprietăți magice este vândut și pe emag, la preț de poveste:

Cubul este promovat si de Prunariu, care vorbeste de ”o tehnologie cosmica”, și de Gheorghe Mencinicopschi:

 

 

Din acest mix nu putea lipsi Oreste:

Imunocubul a început să se promoveze agresiv recent, pe valul fricilor din pandemie, dar el e mai vechi. Proprietatile lui apareau explicate pe larg într-un video din 2018, care putea fi confundat usor si cu spotul de prezentare a unei secte:

Solidaritatea se arata in multe forme, zilele acestea, iar taxarea nastrusniciilor pseudostiintifice ar trebui sa fie printre ele. Oricat de inofensive ar parea pentru unii scenariile cu fotonii luminii interioare, ele pot deveni periculoase pentru altii. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related