R-CREATE lanseaza pe piata primul ambalaj returnabil pentru industria comertului online

R-CREATE lanseaza pe piata primul ambalaj returnabil pentru industria comertului online

Problema sustenabilității devine tot mai apăsătoare pentru companii şi guverne deopotrivă, nevoia de soluţii de a limita amprenta ecologică a devenit tot mai stringentă, în special pentru retailerii tradiţionali şi online. Această nevoie este subliniată şi de faptul că, din 2021, intră în vigoare norma europeană care interzice folosirea plasticului de unică folosință.

Potrivit Eurostat, din milioanele de tone de deşeuri rezultate anual, ţara noastră reciclează doar 14%. De aceea, soluţia sustenabilă rămâne înlocuirea ambalajelor de unică folosinţă cu unele returnabile, oprind astfel deşeurile înainte de a ajunge surse de poluare.

Prima soluție de acest gen din România vine de la start-up-ul R-CREATE, care a lansat pe piata primul ambalaj returnabil, alternativa la ambalajele de unica folosinta, utilizate pentru coletele comandate online.

"R-CREATE ofera cumparatorilor online prima solutie waste-free cu ajutorul nostru acestia pot sa beneficieze de livrarea produsului dorit fara a avea problema ambalajului. Majoritatea clientilor care comanda des online se confrunta astazi cu aceasta problema: odata ce produsul comandat a fost livrat, cantitati semnificative de carton si plastic de unica folosinta ajung sa se aglomereze in casa si mai departe langa pubelele de gunoi ale blocurilor.
Problema nu se opreste aici: chiar daca aceste deseuri sunt colectate, sansele sa fie reciclate sunt minime, stiut fiind ca sistemul acesta in Romania nu este suficient dezvoltat. Solutia noastra este implementata cu ajutorul magazinelor online care fac ambalarea, si a companiilor de curierat care fac livrarea produsului, si apoi ridicarea ambalajului returnabil. Este o solutie tipica de economie circulara: cu ajutorul resurselor existente minimizam risipa pe lantul logistic si oferim o experienta mai buna de cumparare pentru clienti.", a declarat Linda Vasilescu (fondator R-CREATE).

 

Solutia a fost testată cu succes intr-un „episod pilot”, in Bucuresti, prin Sinapseria, primul curier pe bicicleta. In perioada testului au fost livrate peste o mie de colete in ambalaj returnabil, economisind astfel peste 1200 de ambalaje de plastic sau carton.

Procesul este simplu: produsele sunt aduse clientului de către curier în ambalajul lor original şi sigilate în ambalajul returnabil R-CREATE. Clientul desigilează, preia produsul și înmânează ambalajul returnabil R-CREATE curierului. Astfel, ambalajul reintră în circuitul de livrare şi dupa trecerea prin toate procedurile standard de tratament al retururilor, poate fi refolosit chiar şi de peste 20 de ori. La finalul ciclului de viata al fiecarui ambalaj, R-CREATE asigură colectarea si reciclarea lui.

"Cred ca actuala situatie ne reaminteste ca, desi suntem vulnerabili ca societate, printr-un efort comun o putem gestiona. E poate un semnal de avertizare, care ne reaminteste ca fiecare dintre noi trebuie si poate contribui la un viitor sustenabil, iar economia de resurse este un efort comun.", a declarat Adina Huma (co-founder R-CREATE).

 

R-CREATE estimează că va ajunge să înlocuiască anual peste cinci milioane de ambalaje de unică folosinţă cu această soluţie. Concepte similare exista deja in SUA, dar si in Olanda, Finlanda sau Franta.

Din echipa R-CREATE fac parte Linda Vasilescu (fondator), Adina Huma si Bernhard Lutzer co-fondatori.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related