Mansarda creativa isi cauta locuitori noi

Mansarda creativa isi cauta locuitori noi

Aproape de Piata Victoriei, cum faci dreapta pe Aleea Alexandru, la numarul 9, la mansarda unei case interbelice, s-a aflat timp de 10 ani sediul IQads.
Multi dintre cei care lucreaza acum in agentii, companii sau au propriile lor afaceri, au trecut la un moment dat pe acolo si au imprumutat putin din energia lor acestui loc. Au scris la IQads, au colaborat la proiectele noastre - festivaluri, cupe de fotbal si de gatit, AdBreak-uri si seminarii - sau pur si simplu au lucrat alaturi de noi. Mansarda a fost deschisa si altor colegi care au avut nevoie de un spatiu in care sa creeze: freelanceri, creativi, ONG-uri, artisti.
Acum, mansarda creativa trece la o noua etapa si isi cauta locuitori noi.

 

Toate povestile

Mansarda creativa de pe Aleea Alexandru are multe povesti sa spuna.
De la istorii interbelice cu diplomati si ambasadori, la cele comuniste cu evacuari si nationalizari, pana la cele recente, cu creativi, idei care vor sa schimbe lumea si efervescenta buna a lucrurilor care dau ritm Bucurestiului.

10 ani a fost spatiul in care echipa IQads a creat, a ras, a mancat, a dormit uneori, a scris, a pus la cale tot felul de proiecte indraznete, a purtat dezbateri aprige si s-a dedicat unor lucruri serioase, bineintes. Si oricate schimbari s-au intamplat in dezvoltarea echipei IQads sau a platformei noastre, mansarda a constituit spatiul in care, mereu, totul era posibil.

Schimbarile impuse de pandemie au reorganizat multe parti din viata noastra.
Dupa trei luni de lucrat de acasa si intalnit la bere pe Zoom, echipa IQads a trecut in cloud & full remote.
Iar mansarda creativa e libera pentru urmatoarea echipa.
Asteapta energii bune si creativitate fara limite si ofera un spatiu intim, unde munca poate sa fie fun, iar termenele limita sunt infruntate cu mai multa ingaduinta.

"Incepand cu 2015 am accelerat digitalizarea business-ului, cu flow-uri asincron de colaborare, prin folosirea unor platforme de project management, cu documente si livrabile in cloud, prin digitalizarea flow-ului financiar etc
La inceputul anului mai era necesara prezenta la birou a 3 colegi din cei 14 cat este echipa noastra .
Pandemia ne-a grabit digitalizarea completa si ne-a determinat sa ne facem procesele mai fluide si rapide." spune Marius Cristea, Managing Partner Blue Idea - IQads & SMARK

"Ii multumim lui Bogdan (proprietarul locului), pentru toata intelegerea si colaborarea din acesti ani.
Speram ca noua echipa ne va primi la o cafea din cand in cand, la ei in mansarda :)
Ne va ramane un loc drag in care ne-am dezvoltat, transformat si evoluat.
Iar noi suntem de gasit si mai rapid decat pana acum aici."

 

Mansarda

Mansarda e un "open space" mare (150 mp), cu bucatarie, o sala de sedinte si o camera de depozitare.
E potrivita pentru echipe mici-medii, probabil 8 - 12 oameni in conditii de siguranta din contextul  actual.

 

Istorii vechi

Casa care gazduieste mansarda creativa a fost ridicata in perioada interbelica si cumparata George Lecca, diplomat de cariera si bunicul actualului proprietar. George Lecca a fost consilier la Ambasada de la Roma in 1933, ministru plenipotentiar la Rio de Janeiro, 1936-1939, Praga 1939, Stockholm si Helsinki, 1943, secretar general si director al Cancelariei Ordinelor in  Ministerul de Externe pana in 1947, cand a fost inlaturat alaturi de intreg personalul ministerului de catre Ana Pauker.

George Lecca a fost evacut din casa de catre demnitarul comunist Walter Roman, in timp ce se afla la Cluj internat in spital pentru o interventie chirurgicala.

Evacuarea a trebuit sa fie facuta in doar 6 ore desi in casa se aflau doar tatal meu, in varsta de 12 ani si varul sau, student.

La reintoarcerea de la Cluj, bunica mea i s-a adresat lui Walter Roman, cerandu-i restituirea bunurilor ramase in casa, dar a fost izgonita cu cuvintele: "Iesi afara, boieroaica imputita!", povesteste Bogdan Lecca, proprietarul actual al cladirii

(nr) Daca esti interesat de loc, vorbeste cu Bogdan.
Contact: Bogdan Lecca | E-mail [email protected]  | Telefon: 0724519066

In anii 70, in casa a locuit pictorul Sabin Balasa, iar apoi potentati comunisti, pana la finalizarea procesului de retrocedare a casei din 2002. 

Mai multi ani mansarda a fost inchiriata revistei "Sport Magazin", iar apoi 10 ani, catre IQads.

La randul nostru, atat cat spatiul si locurile ne-au permis, am impartita mansarda cu freelanceri, creativi, artisti si ONG-uri, ultimii dintre conlocuitori fiind cei de la Code for Romania. 

Locuirea presupune mereu un schimb special. Spatiile in care traim ne dau inspiratie si siguranta, iar noi le imprumutam, la randul nostru, o parte din sufletul nostru. Asta, in cele mai fericite cazuri. Iar mansarda creativa este o astfel de poveste. Asteapta un capitol nou, care sa merite povestit pe mai departe.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related