[Povesti de fotografi] Cornel Lazia: Am refuzat cu indarjire sa fotografiez orasul pustiit

[Povesti de fotografi] Cornel Lazia: Am refuzat cu indarjire sa fotografiez orasul pustiit

Pe fotograful Cornel Lazia il inspira linistea. Se vede si in fotografiile lui urbane, unde evita prezenta umana, lasand spatiu geometriilor sensibile, luminii și liniilor de orizont. Cu toate acestea, in izolare a refuzat sa fotografieze orasul pustiu. Era un val greu de tacere atunci, care nu semana cu liniste, ci cu parasire. ”Cand orasul parea nelocuit nu-mi venea sa mai fac nimic, pentru ca oarecum nu mai simteam energia acestuia care sa ma inspire”, povestește el.

Pe 25 iulie, va fotografia iar orașul, dar nu oricum. Îl va fotografia de sus, alături de alți șase oameni, în cadrul Atelierului foto de peisaj urban, Rooftops. Alături de Cornel Lazia, participanții vor descoperi Bucureștiul, urcând pe șase dintre cele mai înalte clădiri din oraș. Călătoria pe acoperișuri face parte din Walk & Shoot, o serie de cinci ateliere aflate la intersecția dintre artă fotografică și explorare urbană, coordonate de Cristian Crisbășan, Cornel Lazia, Andrei Păcuraru, Ioana Moldovan și Silviu Gheție.  

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related