[Povesti de fotografi] Alina Ușurelu: Îmi doresc ca oamenii care cumpără afişe înrămate de la IKEA să se gândească de două ori şi să vină să vadă ce fotografi talentaţi avem

[Povesti de fotografi] Alina Ușurelu: Îmi doresc ca oamenii care cumpără afişe înrămate de la IKEA să se gândească de două ori şi să vină să vadă ce fotografi talentaţi avem

Cu cât fotografiem mai mult, cu atât privim mai puțin parcă. În prezentul acesta în care oamenii fac poze tot timpul și le postează peste tot, ceea ce e paradoxal, crede Alina Ușurelu, e că oamenii nu mai dau timp şi atenţie unei imagini, nu o mai analizează, doar reacţionează imediat şi fug. Dar, până la urmă, ține de fiecare dintre noi cum dozează timpul şi informaţia şi cum se adaptează la trenduri şi tehnologii, adaugă Alina.

Amprenta ei în fotografie e Deformarea, transformare a realităţii. Influențată de dans, îi place să decompună în timp real ceea vede şi să recompună. Alina are un background multicultural şi activează în scena internaţională de dans contemporan şi performance. A absolvit masterul ”Spectacol. Multimedia. Societate.” și apoi a început să fotografieze spectacole de dans contemporan. A fotografiat şi a realizat materiale video pentru peste 50 de spectacole de dans contemporan, festivaluri de dans şi teatru independent din România şi din străinătate. În 2016 a lansat scurtmetrajul de dans contemporan Up Stairs, în 2017 a co-fondat Asociaţia Developing Art şi a creat proiectul Exposing Movement. În 2020, a primit o rezidenţă de creaţie la PerfocraZe International Artist Residency -p IAR, Kumasi, Ghana, unde au creat performance-ul See you soon şi a început să lucreze la proiectul Don‘t bite your tongue, o instalație performativă care chestionează filtrele de percepţie asupra sexualităţii şi identităţii sexuale.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

SectiuneBranded


Related