De-ale carnavalului: Alegeri locale cu de toate

De-ale carnavalului: Alegeri locale cu de toate

Bone concediate, mesaje isterice, apă caldă la toată lumea, candidați la mișto, majuscule fashion și multe semne inutile de exclamare, foști președinți, premieri și antrenori de fotbal în cursa pentru București. Campania pentru alegerile locale din 2020 pare rătăcită într-un trecut nefericit. Am strâns mai jos câteva episoade de campanie, care s-a desfășurat la granița dintre meme și parodie.

 

Aceste întâmplări au fost reale

Săptămâna viitoare sunt alegeri locale și îndemnul nostru la IQads este același ca întotdeauna: Mergeți și votați! Votul e important și trebuie folosit, ca semn de solidaritate, dacă vreți, ca măsură de igienă politică, ca definiție personală. Igienă politică și responsabilitate nu ar strica nici candidaților și echipelor politice. 

Tura asta, brandurile au stat departe de discuție. Doar panourile Oskar au animat puțin conversația, la nivel de publicitate:

Și apoi au urmat promisiunile candidaților. Discuțiile s-au purtat la un nivel foarte ridicat și s-au abordat tot felul de teme sociale 

Ne-ar plăcea să vorbim în această campanie de București ca Smart City, ne-ar plăcea să vorbim de calitatea vieții, de...

Posted by Alianța USR PLUS on Tuesday, September 15, 2020

 

Deși par meme neinspirate, mesajele politice sunt reale:

Mesajul actorilor a fost tulburător:

Și apoi s-a mai intamplat și asta

Posted by Lia Olguta Vasilescu on Sunday, September 13, 2020

 

Și apoi meme-uri

A urmat apoi categoria meme-uri. Un pas mic, de altfel, de la realitate la parodie. Nici nu a fost nevoie de prea mult efort creativ:

Și așa, de final, un status reprezentativ pentru campania de anul acesta:

un chef candidat la primăria Cluj-Napoca face o conferință de presă "altfel" la care jurnaliștii vor prepara sushi (?!)...

Posted by Codruța Simina on Thursday, September 17, 2020

Acum, ori că mergeți pe cele mai bune meme, ori pe speranțe care nu mor, important e să mergeți la vot. Poate că la un moment dat va face diferența dintre parodia politică și realitate. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related