ArtLink. Galerii virtuale de artă în casele noastre

ArtLink. Galerii virtuale de artă în casele noastre

O discuție despre scena culturală a artiștilor de artă vizuală contemporană de la noi își are locul ei binemeritat, în orice context. Cu mult mai mult însă în contextul crizei actuale. Puține locuri și puține lucruri ne-au oferit confort emoțional în acest fiasco pandemic. Publicul a vrut și a avut nevoie de artă, iar creatorii nevoie de public.

Bogdan Topîrceanu și Dragoș Silion, au creat o aplicație care să adreseze tensiunea acestui gap prin augmented reality – ArtLink. Eforturile lui Bogdan în acest sens au un istoric, începând cu studiile doctorale în arte vizuale și experiența festivalului ArtFactory, despre care povestește în rândurile de mai jos. Argumentul care l-a motivat de-a lungul timpului a fost lipsa de preocupare a muzeelor și galeriilor, pentru construcția unei comunități artistice și a unui public pe care să îl formeze din punct de vedere cultural-artistic.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related