Ploaie fără nori - un performance colaborativ între Cătălin Crețu și Iosif Király, realizat în cadrul proiectului Mixed territories (WASP Studios)

Ploaie fără nori - un performance colaborativ între Cătălin Crețu și Iosif Király, realizat în cadrul proiectului Mixed territories (WASP Studios)
Foto: Andreea Capitănescu

Lucrarea este o variantă hibridă (Cuvânt des folosit în ultima perioadă pentru desemnarea unor relații atât față-în-față, cât și mediate, prin diverse platforme online) a instalației sonore 61-87-88 Clouds Will Rain for You din care provine. De data aceasta, sunetul este mediat electronic, prin captări, procesări și spațializări diverse.

WASP Studios a invitat cei doi artiști să conceapă o acțiune artistică care să poată fi prezentată în funcție de situația fragilă și imprevizibilă generată de pandemie, atât în variantă “on site” cât și “online”.

Foto: Vlad Dinu

IOSIF KIRÁLY este artist, arhitect și educator ce trăiește în București. A participat în numeroase expoziții și evenimente artistice naționale și internaționale, atât individual, cât și în diverse proiecte colaborative, dintre care cel mai cunoscut este grupul subREAL. A beneficiat de burse și rezidențe artistice, a participat și coordonat programe culturale și documentare. Lucrările sale se află în numeroase colecții de artă atât publice, cât și private. Este unul dintre membrii fondatori (în 1995) ai Departamentului de Fotografie și Imagine Dinamică, din cadrul Universității Naționale de Arte București, unde în prezent este profesor. De asemenea, din 2013, ține un curs la masterul de studii vizuale din cadrul SNSPA.

CĂTĂLIN CREȚU este compozitor, artist multimedia, cercetător științific la Centrul de Muzică Electroacustică și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București (catalincretu.ro). Preocupările sale acoperă o zonă vastă, de la compoziția pentru instrumente acustice până la experimente în zona interactivității audio-vizuale. A publicat o carte de referință despre implementarea noilor tehnologii în muzica nouă: De la sunetul sinus la anatomia umbrei. Perspective tehnologice în muzica nouă. Editura UNMB/Vellant, 2015.

Foto: Vlad Dinu

Lucrarea prezentată live, pe 18 octombrie la WASP Working Art Space and Production și online  pe paginile eXplore festival, WASP Working Art Space and Production, 4Culture în perioada 18-25.10.2020, în cadrul eXplore festival #15, a adus împreună peste 1200 de vizitatori online. Tot în cadrul eXplore festival, instalația a fost deschisă spre vizitare cu respectarea regulilor sanitare în vigoare, până pe 25 octombrie.

Din dorința de a face accesibile publicului lucrările artiștilor, spațiul WASP Working Art Space and Production (Str. Ion Minulescu 67-93, corp E, etaj 2) rămâne în continuare deschis spre vizitare cu respectarea tuturor regulilor actuale, și cu programare pe email la [email protected], de miercuri până sâmbătă  (între 15:00 – 19:00), până pe 15.11.2020. Alături de creația „Ploaie fără nori”, mai pot fi vizitate în această perioadă si lucrările: „50s sau Soft Despair” - Aurora Király, instalație laborator, Nevermind the Big Picture - Ilinca Hărnuț, video instalație,  Unweaving Stereotypes - Denise Lobonț, Instalație multimedia,  Performance Situation Room Instalație performativă AR dezvoltată de Augmented Space Agency și Asociația 4Culture, producții ale WASP Studios și 4Culture.           

Foto: WASP Studios

Înregistrarea performance-ului live din 18 octombrie 2020, este disponibilă în continuare online spre vizualizare la cerere pe email la [email protected].

 

MIXED TERRITORIES 

Producție: WASP Studios
Co-producător: Asociația 4Culture
Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. Administrația Fondului Cultural Național nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, feeder.ro, IQads, România Pozitivă
Credit foto: Vlad Dinu, Andreea Căpitănescu // Ploaie fără nori, Cătălin Crețu și Iosif Király, WASP Working Art Space and Production, 18.10.2020, producție WASP Studios

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related