Cel mai mare târg de carieră din România are loc în mediul online. Ce părere au candidații despre noul proces de recrutare remote

Cel mai mare târg de carieră din România are loc în mediul online. Ce părere au candidații despre noul proces de recrutare remote

Toamna aceasta revine cu vești bune pentru toate persoanele care se află în căutarea unui loc de muncă. Cel mai mare târg de joburi din România, Angajatori de TOP Național, revine în format exclusiv online și reunește companii de renume care pun la dispoziție candidaților cele mai noi joburi în industrii precum: IT&C, Servicii&BPO, Inginerie, Retail, Banking, Productie și multe altele. Evenimentul se va desfășură pe portalul Hipo.ro, în perioada 21 octombrie-21 noiembrie și oferă șansa tuturor candidaților, din orașe precum București, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Brașov, Sibiu sau Cluj-Napoca să își găsească oportunitatea de carieră potrivită, indiferent de nivelul de experiență.

Înscrierea și participarea la Angajatori de TOP Național ONLINE este gratuită, prin crearea unui cont pe hipo.ro, iar după logare candidații pot accesa standurile virtuale ale companiilor partenere, unde pot aplica la jobul dorit, pot interacționa cu reprezentanții companiilor, pot accesa quiz-urile pregătite pentru această ediție și pot participa la conferințele și workshopurile online.

 

Penny. isi continua expansiunea la nivel national si in anul 2020, organizand deschideri de noi magazine. Astfel, oportunitatile de angajare pe care le oferim variaza, insa focusul nostru ramane in directia magazinelor Penny. si in identificarea acelor colegi care sunt atrasi de perspective de dezvoltare intr-un mediu de lucru sigur si dinamic. Credem că angajații mulțumiți sunt motorul care accelerează dezvoltarea unei companii de aceea  investim constant în calitatea vieții la locul de muncă în toate departamentele noastre astfel încât PENNY să însemne pentru oameni un job stabil și sigur, plată corectă, dezvoltare personală și profesională:

  • Beneficii pentru angajatii care încurajează un echilibru intre viata personala si cea profesionala: tichete de masa si tichete cadou; zile suplimentare pentru concediu de odihna; Asigurare de sanatate/viata ; Bonusuri de performanta si prospetime; Voucher pachet scutece ; Voucher scoala
  • Pregatire adaptata nevoilor tale, Bookster, Teambuilding, Programe de wellbeing, posibilitatea de a te implica in proiecte dinamice si extrem de interesante
  • Numărul mare de locații permite viitorilor nostri colegi să aleagă cea mai convenabilă variantă.

iar cultura noastră încurajează păstrarea oamenilor în companie și inițiativele care ne ajută să fim mai buni în tot ceea ce facem.”,  echipa Penny.

 

Puncte de interes pentru participanți 

  • Locuri de muncă în București, Constanța, Craiova, Pitești, Ploiești, Galați, Brașov, Sibiu și Cluj-Napoca disponibile pe platforma evenimentului pentru toți candidații, indiferent de experiența profesională;
  • Secțiunea TOP Jobs dedicată candidaților cu studii superioare, care conține o selecție a unora dintre cele mai interesante joburi și programe de internship;
  • Zona de interacțiune online unde candidații pot afla informații despre cultura, oportunitățile de carieră sau programele speciale ale companiilor prin intermediul chat-ului live în cele 3 zile dedicate: 28 octombrie - subiecte Tech, 6 noiembrie – subiecte Business și 10 noiembrie – subiecte din domeniul Inginerie;
  • Conferințe și workshopuri online susținute de companii precum Mercedes Benz, Veeam Software, British American Tobacco, TELUS International și Adient, având la bază subiecte precum: Om versus Robot în secolul 21, Skill-urile cele mai căutate de angajatori sau Cum să te pregătești pentru recrutarea 100% online Webinariile dedicate pasionaților de tehnologie din cadrul TechTalks, cu teme din zone de interes vor fi susținute de reprezentanții companiilor: Societe Generale European Business Services, Huawei, Verint și Veeam Software și speakerii internaționali Martin Schulz - CEO Mercedes Benz România, Dark Meszaros @ Amazon Web Series, Alexander Andelkovic – un developer al celebrului joc Candy Crush și Ties van de Ven din cadrul JDriven.

 

Cum au perceput candidații perioada de tranziție la lucrul remote 

Pentru afla și viziunea candidaților despre cum s-au acomodat cu situația actuală în care majoritatea companiilor își desfășoară atât procesele de recrutare cât și activitatea remote, organizatorii Angajatori de TOP Național au realizat un studiu care subliniază principalele provocări prin care persoanele interesate de un loc de muncă au trecut din primăvară, până în prezent. Întrebați cum au folosit ultimele 6 luni pentru dezvoltarea profesională peste 42% dintre candidați au răspuns că au alocat mai mult timp pentru căutarea unui job, peste 31% dintre aceștia au participat la cursuri online, iar 16% au participat la conferințe și webinarii.

Conform rezultatelor studiului, la întrebarea cum ar dori să primească ajutor pentru a se pregăti pentru un proces de recrutare remote, cu posibilitatea de răspuns multiplu, peste 53% dintre candidați sunt de părere că le-ar fi de ajutor webinarii tematice în care să li se prezinte subiecte precum pregătirea unui CV profesionist sau cum să se prezinte la un interviu online. Totodată, în procent de 51% respondenții preferă evenimentele de carieră online în care pot interacționa direct cu angajatorii, motiv pentru care aleg să participe la Angajatori de TOP Național. De interes pentru candidați sunt și ședințele de consiliere în carieră cu un specialist, materialele video preînregistrate sau articolele tematice.

În ceea ce privește etapele din procesele de recrutare remote pentru care candidații se simt mai puțin pregătiți, peste 40% dintre respondeți consideră că nu reprezintă un punct forte pentru ei identificarea jobului potrivit și interviul video cu managerul direct, 29% dintre candidați încă mai lucreaza la pregătirea CV-ului, în timp ce 25% dintre aceștia se simt mai puțin pregătiți pentru susținerea probelor, precum testele de abilități.

Printre companiile care vor recruta în această toamnă la Angajatori de TOP Național ONLINE se numără: Allianz Technology, LIDL Romania, Penny., Raiffeisen Bank, TELUS International Romania, ADIENT Automotive Ploiesti, BCR, Distrigaz Sud Retele, ENGIE Romania, FarmaVet, First Brands Group| TRICO, Huawei, Mercedes-Benz Romania, ,P&G, ProCredit, Teleperformance Romania, Veeam Software,Verint, Accenture, Ariston, British American Tobacco, DB Schenker GBS Bucharest, Majorel, Makita EU, Mega Image, Michelin, Molson Coors GBS, Nobel, Societe Generale European Business Services(SG EBS), Takeaway, Valoris Center, Vodafone Romania, Arctic, Decor Floor, Hoist Finance, Imsat SA, Metro Cash&Carry, LEONI Bistrita.

Companiile interesate să participe la eveniment, pot contacta organizatorii printr-un e-mail la adresa: [email protected] , pentru o ofertă adaptată la nevoile acestora și la numărul de săptămâni rămase din eveniment.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Pozitii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related