Grădinarii au acum o bibliotecă nouă cu cărți pentru copii și părinți

Grădinarii au acum o bibliotecă nouă cu cărți pentru copii și părinți

500 de copii și părinții lor din comuna Grădinari nu mai aveau de multă vreme acces la cărți în biblioteca comunală. De aceea mare le-a fost bucuria când au primit în dar sute de cărți noi în campania Dăruiește o lume de basm. În comună se lucrează de zor cu voluntari, care reamenajează sălile din primărie pentru a face un adevărat centru educațional pentru copiii comunei. 

Leon Magdan, cunoscutul Profesor de joacă este acum primarul comunei Grădinari și este deja pus pe treabă pentru a readuce cultura și educația în comuna lui. Cu cărțile primite în dar prin donațiile din campania Dăruiește o lume de basm și cu implicarea părinților din sat el visează să facă pentru copii un loc unde să vină cu plăcere să citească, să urmărească filme educative, să primească educație cu drag. 

„Biblioteca 16 am făcut-o cu multă încredere, căci știm că fiecare carte adusă de noi va fi folosită cu grijă de sătenii din comuna Grădinari. Când simți atâta entuziasm și încredere în viitorul copiilor ai energie să te implici și mai mult alături de oameni gospodari.”, declară Raluca Chișu, fondatoarea Asociației KinetoBebe. Ea a promis sătenilor și evaluări de kinetoterapie pentru copii.

 

Cărțile noi din această bibliotecă socială de la Grădinari au fost primite în dar de la partenerii campaniei: 4Colours, Editura NEMI, Humanitas Junior, Editura NICULESCU, Editura Litera, Editura RAO.

Proiectul Dăruiește o lume de basm este o inițiativă lansată în decembrie 2018 de  Asociația Kineto Bebe și Asociația EMOVERE, cu susținerea Itsy Bitsy FM, 4 Colours și Opera Comică pentru Copii.

Exclusiv din donații au fost create până acum 16 biblioteci sociale la: școala de la Ștefăneștii de Jos, la secția de pediatrie a Spitalului din Curtea de Arges, la Colegiului Gimnazial Basarab I și la singurul Club de Lectură din acest oraș, la centrul Focus din Constanța, la Centrul Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni, la Casa Bună din Ferentari, la Boghești Vrancea, la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului din București, la Spitalul de psihiatrie "Eftimie Diamandescu și acum în comuna Grădinari.

Fiecare carte în stare bună poate aduce bucurie unui copil, care nu are acces la o bibliotecă. De aceea de doi ani invităm copii, parinti, oameni generoși să aleagă cărțile care nu le mai sunt de folos și să ni le aducă în centrele de colectare:

1. Centrul KinetoBebe Moșilor
Calea Moșilor nr. 158, Sector 2

2. Centrul KinetoBebe Nord
Intrarea Catedrei nr.2, Sector 1

3. Centrul KinetoBebe Sud
Șoseaua Oltenitei nr. 87-99, Sector 4

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related