Laura Sandu & Mihaela Michailov: E nevoie să interogăm felul în care autorii canonici au dezvoltat o literatură a violenței domestice

Laura Sandu & Mihaela Michailov: E nevoie să interogăm felul în care autorii canonici au dezvoltat o literatură a violenței domestice

Când a fost vorba, acum câțiva ani, despre revizuirea Baltagul din perspectiva feministă, lumea s-a speriat groaznic. Ce o să se întâmple cu noi dacă ni se iau operele cu care am fost învățați să ne definim? s-a strigat, pe diferite glasuri, în online. Ca orice propunere de revizuire a statuilor istorice, analiza literaturii din perspectiva feministă a fost întâmpinată cu multe atacuri. Frica de schimbare dă naștere la reacțiile de atac conservatoare, așa cum ultima perioadă ne-a arătat din plin.

E nevoie însă de narațiuni care să iasă din maintreamul confortabil și să spună povestea celorlalți, cred Laura Sandu și Mihaela Michailov. Așa a apărut Literatura și feminism, un spațiu sigur unde contribuie și se dezvolta peste 30 de scriitoare, artiste vizuale, actrițe, specialiste în comunicare și IT. Proiectul își propune să sprijine fetele, femeile și persoanele queer să scrie și să publice, să încurajeze analiza literară care implică o perspectivă feministă.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related